U15-ös lány és fiú kézilabda csapatunk is ezüstérmes a bajnokságban

2024. 05. 29. (szerda) 19.30

Miután a dobogón már korábban biztosították a helyüket, mindkét együttesünk számára a dobogó legfelső foka volt a tét.

Míg a fiúk sorsa saját kezükben volt, mert ki-ki mérkőzést játszottak a Nádudvarral, addig a lányok végső helyezése már nem csak rajtuk múlott. A fiúkat a tét görcsössé tette, aminek kapkodás és sok kihagyott helyzet lett a következménye. Ha túlzott gólkülönbséggel is, de megérdemelten nyert a Nádudvar. A lányok mindkét mérkőzésük megnyerésével megteremtették maguknak az esélyt a végső győzelemre, de a kazincbarcikai lányok is négy pontot szereztek és így ők lettek a régió bajnokai. Mindkét csapatunkat dicséret illeti a régióbajnokság második helyének megszerzéséért.

Az U13-asok sportegyesületi rendezésű fordulóban vettek részt. A lányok első csapata a Gyöngyös magabiztos legyőzése után bravúros hajrával mentettek pontot a XVI. kerület ellen. Második gárdánk odaadó lelkes játéka most sajnos nem mutatkozott meg pontokban. A fiúk a hatvaniak legyőzése után vereséget szenvedtek a csoport legerősebb csapata ellen. U11-eseink nagy csatákat vívtak az eredmény nyilvántartás nélküli mérkőzéseken. A páratlan évfolyamok számára ezzel a fordulóval befejeződött a bajnokság.

Eredmények

LU15 Hajdúnánás, Somorjai László Sportcsarnok

DSI Debrecen – Csenger VKC 24 – 20

DSI Debrecen – Füzesabonyi SC 26 – 20

Vezetőedző: Milánik Zoltán

Milánik Zoltán: A négy napos Pünkösdi kupa rányomta bélyegét a mérkőzésekre. Enerváltan, fáradtan játszottunk, de így is sikerült nyernünk a Csenger és a Füzesabony ellen.

LU13 Gyöngyös, Bemelegítő csarnok

DSI Debrecen 1. – Gyöngyösi KK 24 – 9

DSI Debrecen 1. – XVI. ker. KMSE 22 – 22

Vezetőedző: Hadady Monika

Hadady Monika: Kezdésként a házigazdával játszottunk. Gyors ellenfelünk rendesen megizzasztott bennünket, nemcsak az időjárás. De a kiemelkedő védekezés és kapus teljesítmény, összhangban a támadásban nyújtott csapatmunkával meghozta gyümölcsét. Ezt követően a XVI. kerület csapata ellen léptünk pályára. A mérkőzés elején megleptük ellenfelünket és három góllal vezettünk, de a játék egész ideje alatt folyamatosan egymás nyomában jártunk, ami a félidőben (11-11), illetve a végeredményben is megmutatkozott 22-22. Ezek a meghívásos fordulók nyújtottak legtöbbet számunkra, büszke vagyok a lányokra, hogy az ország legjobb csapataival mérkőzhettünk meg. Sokat tanultunk és fejlődtünk ez idő alatt.

LU13 Balmazújvárosi Rendezvénycsarnok

DSI Debrecen 2. – Kézilabda Egyesület Balmazújváros 16 – 23

DSI Debrecen 2. – BMSE Berettyóújfalu 14 – 15

Vezetőedző: Borók Rita

Borók Rita: Két erős csapattal találkoztunk az utolsó fordulóban. A Kalmár a döcögős támadó játékunkat kemény védekezéssel próbáltuk javítani, ami részben sikerült is. De sajnos a sok kihagyott ziccer, és technikai hiba miatt nem tudtunk felülkerekedni az ellenfelünkön. Ellenfelünk a meccs utolsó részében kijött nyitott védekezésre, és ezt nem tudtuk megoldani. A második, Berettyóújfalu elleni találkozón is hasonló volt a játék képe. Itt is inkább a védekezésünk volt jobb. A két csapat fej fej mellett haladt, de az utolsó másodpercekben kapott hétméteressel győzött az ellenfél. Mindkét mérkőzésen közel voltunk a győzelemhez, ha a támadó játékban összeszedtük volna magunkat, és bátrabban játszunk. Hiányoztak a jó egyéni teljesítmények. A vereségek ellenére is nagyon büszke vagyok a lányaimra mert mindkét mérkőzésen végig keményen küzdöttek, és a kispadról is biztatták egymást.

LU11 Berettyóújfalu, Kabos E. Sportcsarnok

DSI Debrecen 1. – BMSE Berettyóújfalu 0 – 0

DSI Debrecen 2. – BLKSE 0 – 0

DSI Debrecen 1. – Létavértes SC’97 0 – 0

DSI Debrecen 2. – Létavértes SC’97 0 – 0

Vezetőedző: Tóth Rózsa

Tóth Rózsa: Az előző fordulókhoz képest több hibával játszottunk, ez főként a helyzetkihasználásra és a védekezésre igaz. Több játékos bátran játszott, jó megoldásokat választott, aminek örültem, hiszen láttam a fejlődést. Kevés átlövés gólt szereztünk, inkább betörésekből, illetve szélről értük el a találatokat. Ezek voltak az idei szezon utolsó mérkőzései, visszatekintve az idényre, elégedett vagyok a lányok edzésmunkájával és a mérkőzéseken nyújtott teljesítményével. Úgy vélem, jó közösséget alkotnak, ami nagyon fontos.

FU15 Debrecen, G4 Sportcsarnok

DSI Debrecen – ASKH Nádudvar 21 – 31

DSI Debrecen – Nyíregyházi SN 52 – 28

Vezetőedző: Nagy-Márkus Peónia

Nagy-Márkus Peónia: Hazai pályán léphettünk utoljára így együtt a csapattal pályára, minden szempontból érzelmekkel teli flow vett minket körül, talán ennek is köszönhető, hogy az első mérkőzésünket izgultan játszottuk, semmi sem akart összejönni, szokták mondani "nagy akarásnak nyögés a vége". Ebből is tanulva mentünk tovább a következő mérkőzésre a Nyíregyháza csapata ellen. Felszabadult, ötletes gólokban gazdag játékot láthatott a közönség. Az ezüst is szépen csillog, büszke vagyok a fiúkra és gratulálok minden csapatnak.

FU13 Gyöngyös, Bemelegítő csarnok

DSI Debrecen – FC Hatvan 24 – 20

DSI Debrecen – Egri VSI 13 - 23

Vezetőedző: Mihály Gabriella

Mihály Gabriella: Az utolsó fordulóban két nehéz mérkőzés várt ránk Gyöngyösön. A Hatvan csapata ellen kezdtünk, sajnos több meghatározó játékosunkat nélkülözve. Szerencsére ez a játékunkon nem mutatkozott meg, sőt a kőkemény védekezésünknek és a kapusaink parádés védéseinek köszönhetően négygólos győzelmet arattunk. Az Eger ellen a fiúk játékát továbbra is a győzni akarás és kemény védekezés jellemezte, mely rengeteg kiállítást eredményezett. Az emberhátrányaink ellenére szoros meccset tudtunk játszani a mezőny egyik legerősebb ellenfelével. A második félidő vége felé viszont leblokkoltunk, sajnos támadásban szinte semmi nem jött be, bármennyire is akartuk. A vereség ellenére elégedett vagyok a csapatommal, szívvel-lélekkel játszottak az utolsó másodpercig.

FU11 Újfehértó, Szegedi K. Sport-és Rendezvénycsarnok

DSI Debrecen – Hajdúnánás Kézilabda Kft 0 – 0

DSI Debrecen – DEAC 0 – 0

Vezetőedző: Szikszay Csaba

Szikszay Csaba: U11-es csapatunk számára is elérkezett a bajnokság vége. Mindkét meccsen végletekig kiélezett küzdelem volt, sok-sok szép megoldással, ugyanakkor a helyzet kihasználásban döcögött a gépezet, ebben feltétlenül javulnunk kell, de már csak jövőre.
Cikk nyomtatása