Szilágyi Réka: "Nagyon jó formában érzem magam"

2024. 01. 28. (vasárnap) 06.15

Szilágyi Réka Európa-bajnoki negyedik helyezett gerelyhajító visszatért Celjébe, ahol korábbi edzői stábjával készül a 2024-es szezonra.

„A vállproblémáim miatt csalódás volt a tavalyi év, nem tudtam rendesen versenyezni, és a világbajnokság sem úgy sikerült, ahogy szerettem volna. Ezek után úgy éreztem, váltásra van szükségem” – mondta az M1 aktuális csatornának a 28 éves gerelyhajító, majd hozzátette, szinte ugyanazzal a szakmai stábbal készül, amellyel korábban, így ismét Andrej Hajnsek irányítja a felkészülését.
Szilágyi kiemelte, jó hatással van rá, hogy nem egyedül kell edzenie, mivel egy horvát és két szlovén versenyzővel alkotnak kisebb csapatot, ők folyamatosan húzzák egymást a heti tíz edzésen. A debreceni atléta 2018-ban kérte először Hajnsek segítségét, akkor is vállsérülés miatt volt szüksége a környezetváltozásra, amit elmondása szerint rendbe hoztak Szlovéniában.
„Nagyon jó formában érzem magam, egyre jobban mennek az edzések, február 17-én pedig elkezdem a versenyzést is. A sérülésem végett tavaly nem sikerült elég ranglistapontot gyűjtenem, de szerencsére helyre jött a vállam, így a téli szezonban mindenképpen szeretnék komolyabb eredményt letenni az asztalra” – fogalmazott, majd megjegyezte, hogy az időjárás is közrejátszhat a jobb eredmény elérésében, mivel hidegebb időben nehezebb felkészülni, de ha a teljes nekifutó rohamot össze tudja rakni, akkor az eddigi teljesítménye alapján képes lehet egy jó dobásra. A felkészülési versenyeket illetően döntő lehet, hogy a téli szezon hogyan sikerül Szilágyinak, ezért két tervezetet is kidolgozott az idényre.
Ugyanakkor május 26-án, a budapesti bronzkategóriás viadal jó lehetőség lesz számára, hogy előrébb lépjen az olimpiai kvalifikációs világranglistán.
„Mindenképpen szeretném megdobni a szintet a római Európa-bajnokságra, e tekintetben nem matekozok a világ- vagy az európai ranglistával. Ha egészséges a vállam, akkor az elmúlt évek tapasztalatai alapján körülbelül ötször kell 60-61 méter környékén dobni, ezt pedig reális célnak tartom” – mondta, majd hangsúlyozta, hogy minden nap a párizsi játékok gondolatával kel és fekszik.


Forrás: sportal.blikk.huCikk nyomtatása