Bajnoki címek a Kritérium és a Hegyi OB-ról!

2023. 09. 19. (kedd) 15.05

Szeptemberben is ott folytatták, ahol a nyári versenyeken abbahagyták az érmek gyűjtését a DSI és a DKSI kerékpárosai.

Szeptember 9-én a Kritérium OB-ra került sor Békéscsabán, ahol szép időben, jó rendezés mellett zajlottak a küzdelmek. A debreceni fiatalok 12 fővel képviselték a DSI Cycling Team csapatát, nem is akármilyen teljesítménnyel.

Eredmények

WU13: itt győzelmi esélyekkel állt rajthoz, de sajnos Klokocs Klára bukott. Ezúton is jobbulást kívánunk! U13: Kovács Béla minden kétséget kizáróan, a maximális pontszám begyűjtésével lett aranyérmes.

WU15: Klokocs Kata arany-, míg Nagy Kata Bianka bronzérmes lett. Kata úgy szerzett elsőséget, hogy a WU17 mezőnnyel együtt rajtolva abszolút győztes is lett.

WU17: 5. Tóth-Mogyorósi Zora, 6. Balogh Sára.

U17: Soós Olivér esélyeshez méltóan, szép versenyzéssel diadalmaskodott. Ugyanitt 11. Szűcs Benedek Áron, Virág Marcell nem fejezte be a futamot.

WU19: Tóth Réka koncentráltan, hatékony versenyzéssel lett korosztálya bajnoka.

U19: 8. Csáki Szabolcs, 14. Peterman László.

Említésre méltó még, hogy U23 kategóriában a csapatunknál nevelkedett Orosz Bálint győzött, ugyanitt Sidló Dániel bronzérmes pozícióban zárt. A DSI 4 bajnoki címmel és egy bronzzal térhetett haza.

Egy héttel később Magyarhertelend központtal rendezték a Hegyi OB-t, ahol ismét szépen szerepelt a DSI. 11 fővel vettünk részt a megmérettetésen. Magyarhertelend jó házigazdának bizonyult, a csapat is kellemes napot tölthetett el a településen, valamint az ide tartozó termálfürdőben. Versenyzőink összegezve, 2 arany-, 1 ezüst- és 2 bronzérmet gyűjtöttek.

Eredmények

WU15: 1. Klokocs Kata, 7. Nagy Kata Bianka

U15: 3. Varga Balázs

WU17: 3. Tóth-Mogyorósi Zora, 5. Balogh Sára

U17: 2. Soós Olivér, 14. Szűcs Benedek Áron

WU19: 1. Tóth Réka, 4. Pusztai Dóra

U19: 4. Csáki Szabolcs, 21. Peterman László

Még egy remek hír, hogy a Drenthében (Hollandia) rendezendő Európa-bajnokságon a WU19 női futamban ott lesz Tóth Réka, a DSI versenyzője. Az ifjúsági női viadalra szeptember 24-én kerül majd sor – rajt 9:00-kor, várható befutó 10:45-kor, a táv 69 km.

Fotó: Vigh Attila

Cikk nyomtatása