AZ USA elleni edzőmeccset követően véglegessé vált a magyar keret

2023. 06. 21. (szerda) 21.06

Három nappal a debreceni U19-es kosárlabda világbajnokság rajtja előtt az Egyesült Államok ellen lejátszotta utolsó felkészülési mérkőzését is a magyar válogatott. Váradi Kornél a találkozót követően kihirdette 12 fős keretét a világeseményre.

Jól haladnak a világbajnokság előkészületei, a Főnix Arénán a szervezők már az utolsó simításokat végzik, így a városba érkező tizenkilenc év alatti válogatottak az utóbbi napokban már a helyszínen készülhettek a soron következő megmérettetésekre. A magyar nemzeti csapat szerdán este zárt kapus mérkőzésen fogadta az USA legjobbjait, mely mind a csapatok, mind a rendezők számára kiváló főpróba volt a nívós esemény előtt, de a szövetségi kapitányok kérése értelmében a pontos végeredmény nem publikálható. Az összecsapást a papírforma szerint egyébként a vb toronymagas esélyese nyerte, de Csendes Péteréknek sincs oka a szégyenkezésre, hiszen a több, mint vállalható eredmény mellett játékban is mutattak bíztató dolgokat.

Váradi Kornél a mérkőzést követően véglegesítette 12 fős keretét, s bár a korábban sérülés miatt kikerülő Hőgye Patrik lemaradt a világbajnokságról, a debreceni publikum három DEAC Kosárlabda Akadémián nevelkedő játékosnak is szoríthat majd, hiszen Hegedűs Brúnó, Ságodi Róbert és Várszegi Ádám is a magyar csapat tagja lesz a világbajnokságon.

-Az elmúlt hetekben tovább tudtuk csiszolni azt a rendszert, amit már korábban elkezdtünk felépíteni, és egy-két esetet leszámítva a sérülések is elkerültek minket, ami ilyenkor mindig nagyon fontos. Már a célegyenesben vagyunk, így már csak apróbb finomítások vannak hátra, a legfontosabb cél számunkra, hogy végig versenyképesek legyünk. Már korábban is mondtam, hogy nagyon erős a mezőny, itt minden győzelem egy világbajnoki címmel ér fel számunkra, de minden tudásunkkal azon leszünk, hogy a lehető legjobban szerepeljünk. Ez a kosárlabda ünnepe Magyarország számára, hiszen ilyen jellegű rendezvény fiú vonalon még nem volt hazánkban, minden percét szeretnénk élvezni és méltóképpen képviselni az országunkat. -mondta a tornát megelőzően a szövetségi kapitány.

U19-es magyar válogatott kerete: Csátaljay Péter, Cseh Botond, Csendes Péter, Csuti Kornél, Hajdu Péter, Hegedűs Brúnó, Meszlényi Róbert, Pleesz Ádám, Ságodi Róbert, Schmera Gergely, Tóth Patrik, Várszegi Ádám.

A világbajnokságra elővételben a fibau19debrecen.hu oldalon keresztül lehet megváltani a belépőket, a napijegyek a csoportmeccsek alatt és a nyolcaddöntőkben 500 Ft-ba, míg a torna utolsó három napjára 1000 Ft-ba kerülnek.

Cikk nyomtatása