Egy csapatunk nyert a szezonzárón

2023. 05. 29. (hétfő) 10.01

A DSI Debrecen három korosztályos labdarúgó együttese számára ért véget szombaton az idei bajnoki év.

U19

Az idei bajnoki év utolsó erőpróbája várt szombaton Jankovics Sándor együttesére, mely játéknapon a Grosics Akadémia ellen léptek pályára. Fiataljaink nagy elánnal vetették magukat a küzdelembe, szemre tetszetősen futballoztak, és közeledve az első negyedórához Vietorisz Áron révén a vezetést is megszerezték. Voltak a vendégek részéről is kísérletek, de ezeket a tizenhatos előtt jól szűrték meg a fiúk. Támadásaik magukban hordozták a veszélyt, de szünetig nem sikerült növelni az előnyt. A második félidő úgy kezdődött, mint az első, az 52. percben Vietorisz Áron mattolta a gyulaiak védelmét és duplázta meg találatai számát. Erre érkezett is az akadémisták válasza, akik nagy erőket mozgósítottak, hogy legalább egy pontot megmentsenek. Fiataljaink azonban kontrollálták a meccset és megőrizték előnyüket a hármas sípszóig.

MLSZ Regionális U19 Délkelet Felsőház 14. forduló

DSI Debrecen – Grosics Akadémia: 2-1 (1-0)

DSI Debrecen: Meszesán – Virág, Zsoldos, Juhász, Papp P., Vietorisz Á., Vadon (Tar 88’), Haraszin, Bagi (Törőcsik 63’), Berki, Vietorisz B.

Edző: Jankovics Sándor

Gólszerző: Vietorisz Á. 13’, 52’

Jankovics Sándor: Egy fantasztikus mérkőzésen 2-1 arányban legyőztük a Grosics Akadémiát. Nagy siker nekünk az egész évad szereplése, gratulálok a srácoknak. Minden jót azoknak, akik "kiöregednek" tőlünk. Köszönjük mindenkinek az egész évi támogatást.

U16

A bajnoki címre törő Ceglédet fogadta szezonzárásként Kaszás János legénysége szombat délben. A vendégeknek győzniük kellett, hogy a tabella élén zárják az idei sorozatot. Ennek megfelelően kezdtek, nyomás alá helyezték csapatunkat, leginkább a mi térfelünkön zajlott a játék. A 16. percben eredményességben is megmutatkozott a ceglédiek fölénye és megszerezték a vezetést. Fiataljaink próbáltak támadásokat vezetni, de ezen kísérletek legtöbbször elhaltak az ellenfél térfelének közepén. A 37. minutumban megduplázták előnyüket a Pest vármegyeiek, de szünet előtt Kocsis Attila révén csapatunk visszajött a meccsbe. A második félidőben is a kék-sárgák irányították a játékot, de a Kaszás-tanítványok jól akasztották meg a támadásokat. A 80. percben viszont hibáztak és ismét kettőre nőtt a hátrány. Nem sokkal később létszámban is megfogyatkozott csapatunk, miután Gulyás Bendegúz megmozdulását jogosan piros lappal jutalmazta a játékvezető. A hármas sípszó után a Ceglédiek nem csak győzelmüket, hanem bajnoki címüket is ünnepelhették.

MLSZ Regionális U-16 Keleti-csoport 22. forduló

DSI Debrecen – Cegléd: 1-3 (1-2)

DSI Debrecen: Sinka – Kalapos, Kocsis (Varga 46’), Keszler, Orsó (Esztergomi 46’), Gulyás, Pecséri, Kiss I., Tóth Z. (Szalontai 22’), Szilágyi (Fejér 69’), Máté

Edző: Kaszás János

Gólszerző: Kocsis 44’

Kiállítva: Gulyás 83’

Kaszás János: A Cegléd igazolta, hogy miért lett bajnok. Végig fölényben volt, megérdemelten nyerték meg a mérkőzést. Mi, a lehetőségeinkhez képest jól teljesítettünk ebben a szezonban, tízedikek lettünk, majd javítunk a következő bajnokságban.

U15

Városi derbivel zárta a szezont Takács András alakulata, ugyanis a Loki Focisuli ellen léptek pályára. A piros-fehérek a 2. helyüket szerették volna bebiztosítani, tették ezt sikeresen. A vendégek irányították a játékot, futballoztak veszélyesebben és a 23. percben megszerezték a vezetést. A második találatra sem kellett sokat várni, a 31. minutumban megduplázódott csapatunk hátránya. Nem sokra rá eldőlni látszott a párharc, harmadjára is mattolta a védelmet a piros-fehér gárda. Fordulás után próbáltak visszajönni a meccsbe fiataljaink, ám nem jött össze a szépítés, viszont a 63. percben a Loki Focisuli bebiztosította győzelmét.

MLSZ Regionális U15 Kelet Középház 10. forduló

DSI Debrecen – Loki Focisuli: 0-4 (0-3)

DSI Debrecen: Dán – Lengyel, Tuss (Varga 41’), Kicsák (Farkas 41’), Kozák (Kuchár 41’), Veres, Salánki, Keczán (Finta 49’), Tóth R. (Szász 49’), Márton, Bodea (Filep 55’)

Edző: Takács András

Takács Andrást nem értük el.
Cikk nyomtatása