Megcsinálták! Bajnoki bronzérmes U17-es lány kézilabda csapatunk

2023. 05. 27. (szombat) 15.03

Az utolsó fordulóban mindenképp győznie kellett a Kiskunhalas otthonában - a meccs előtti napon születésnapját ünneplő - Bujárszki Ádám együttesének, hogy a másodosztályú bajnokság Keleti régiójában dobogóra álljanak.

Közhely, de a sportban számtalan példát láttunk már arra, hogy a kötelező győzelmek a legnehezebbek. Márpedig Kiskunhalasra egyértelműen a két pontért utaztak lányaink. A hazaiak a 21 meccs alatt csak négyszer vonulhattak le győztesen a pályáról, míg a DSI Debrecen a tizenhetedik sikeréért hajtott. A 10. percen sikerült először megszerezni a vezetést (5-4), de a halasiak szívósan tapadtak, félidőben egy gólos fórban volt csapatunk (15-14). A második félidőben folyamatosan nőtt a különbség, az utolsó tíz percet hatgólos előnnyel indították kéziseink. A vége 28-23 ide, és jöhetett az önfeledt ünneplés, harmadik hely a pontvadászatban! Habár a Szövetség hivatalosan oldalán a Hódmezővásárhely található a harmadik pozícióban, a versenykiírás szerint, pontegyenlőség esetén az egymás elleni eredmény dönt, ebben az összevetésben pedig jobbak voltunk a vásárhelyieknél.

Végeredmény:

LU17 II. osztály- Kelet

Kiskunhalasi UKSC - DSI Debrecen 23-28

Vezetőedző: Bujárszki Ádám

Bujárszki Ádám: Csodaszép út a kiesőzónából a bajnoki bronzéremig. Az egész bajnokság utolsó fordulójára utaztunk Kiskunhalasra. Tudtam és éreztem, hogy nem lesz könnyű mérkőzés. Nagy volt a tét. Az LU17 II. osztály Keleti csoport bajnoki bronzérme. Az egész mérkőzésen nagyon sok hibával kézilabdáztunk. Sok eladott labda és kihagyott helyzet jellemezte a játékunkat. Rossz döntéseket hoztunk támadásban és védekezésben sem tudtuk megoldani igazából az ellenfél két beállós játékát. Ennek ellenére én nagyon bíztam a csapatban, és nem is kellett csalódnom. Nagyon helyén volt a szívünk! Fantasztikus 10 hónap van a csapat mögött. Nagyszerű sportolókat és sportembereket ismertem meg ebben a rövid időszakban. Rekordgyorsasággal kellett csapatot építeni. Különböző korosztályú sportolókat kellett egy szintre hozni minden tekintetben. Két dologra nagyon büszke vagyok! Az egyik, hogy az egész bajnokságot nézve csak mi tudtuk megverni a bajnok Kecskemétet. A másik pedig a 11 mérkőzéses veretlenségi sorozatunk. Óriási kihívás volt számomra is ez a szezon. Sokat tanultam és tapasztaltam magamtól és a CSAPATTÓL is. Minden tiszteletem a játékosaimé! Nagyon boldog vagyok, hogy velük dolgozhattam! Köszönök mindent! Hajrá DSI!


 
Cikk nyomtatása