Két meccs, hat pont a Tarpa otthonában

2023. 05. 25. (csütörtök) 22.28

A DSI Debrecen négy labdarúgó csapata lépett pályára a hétközi fordulóban.

U16

Kaszás János együttese csütörtökön pótolta a 21. fordulóból elhalasztott Jászberény elleni mérkőzést. A párharcnak csapatunk volt az esélyese, ugyanis a kék-fehérek az utolsó előtti helyen szerénykedtek. Ennek megfelelően kezdtek fiataljaink, az első félidőben végig irányították a játékot, fölényben futballoztak. A nyomást 26. percig bírták a vendégek, ekkor Keszler Benjámin vette be a kapujukat. A Jászberény leginkább védekezett, a félpályát elvétve lépték át, Sinka Gábornak alig akadt védeni valója. A 38. minutumban Nagy Zsombor duplázta meg az előnyt, majd nem sokra rá Keszler Benjámin alakította ki a félidei végeredményt. Szinte már zsebben voltak a pontok, fiataljaink is így gondolhatták, mert elhitték, megnyerték az összecsapást. Visszavettek a tempóból, ez vissza is ütött, az 50. percben szépítettek a vendégek, ezt követően pedig visszajöttek a meccsbe. Fellelkesültek a kék-fehérek, már az egyenlítésért hajtottak, tették ezt sikeresen, ugyanis a 75. minutumban ledolgozták hátrányukat. Erre azonnal válaszolt Nagy Zsombor, de a jászságiak nem adták fel és a mérkőzés hajrájában megmentettek egy pontot.

MLSZ Regionális U-16 Keleti-csoport 17. forduló

DSI Debrecen – Jászberény: 4-4 (3-0)

DSI Debrecen: Sinka (Lukács 46’) – Kalapos, Kocsis (Varga 46’), Orsó, Gulyás (Szalontai 67’), Pecséri (Fejér 72’), Kiss I., Tóth Z. (Esztergomi 67’), Nagy Zs., Szilágyi

Edző: Kaszás János

Gólszerzők: Keszler 26’, 43’, Nagy Zs. 38’, 78’

Kaszás János: Az első félidőben az történt a pályán, amit mi akartunk, rengeteg helyzetet, ziccereket dolgoztunk ki, melyekből hármat értékesítettünk. A fiúk azt hitték, megvan a meccs, könnyelműsködtek, hibáztak hátul és felhoztuk ellenfelünket egy gólra, majd le is dolgozták hátrányukat. Innentől a mi lábunk remegett meg, bár sikerült ismét megszerezni a vezetést, a Jászberény viszont ismét bevette a kapunkat. A második félidei teljesítményünk miatt elhullajtottunk két pontot.

U15

Alsóházi rangadó várt szerdán Takács András alakulatára, ugyanis a közvetlen rivális érkezett az Oláh Gábor utcai Sportkomplexumba. Győzelem esetén csapatunk elmozdult volna a középház táblázatának utolsó helyéről, megelőzve a Gesztelyt.

Nem indult jól a mérkőzés, ugyanis már az 5. perben a vendégek örülhettek, miután megszerezték a vezető találatot. A gól után kiegyenlítődött a játék, felváltva támadtak a csapatok, mindkét oldalon adódtak helyzetek, a kapuk viszont érintetlenek maradtak az első félidő végéig.

A negyedórás pauza után ismét egymásnak feszültek a csapatok, fiataljaink az egyenlítésért hajtottak, a Gesztely pedig növelni szerette volna az előnyét. Nem sokkal a kezdés után viszont leszakadt az ég, hatalmas zápor zúdult a pályára, alig lehetett átlátni az esőfüggönyön. A játékvezető félbeszakította a mérkőzés és az öltözőbe parancsolta a csapatokat. A vihar elvonult, a játéktér viszont alaposan megsínylette az égi áldást, ha a srácoknál lett volna fürdőnadrág, akár vízilabda meccsel is folytatódhatott volna a párharc. De hát focizni kellett, az pedig nem volt egyszerű feladat, megállni sem volt könnyű a pályán. A nehéz körülményekhez a szabolcsiak alkalmazkodtak jobban és négy perc alatt megtriplázták előnyüket. A Takács -tanítványok mindent megpróbáltak a hátralévő időben, hogy legalább egy pontot megmentsenek, de Kicsák Bence révén csak szépítő találatra futotta erejükből.

MLSZ Regionális U15 Kelet Középház 8. forduló

DSI Debrecen – Gesztely: 1-3 (0-1)

DSI Debrecen: Dán – Lengyel (Tuss 60’), Fehér, Nagy A., Kozák (Farkas 48’), Salánki (Kicsák 48’), Varga (Kuchár 56’), Keczán (Finta 56’), Tóth R. (Szász 56’), Márton, Bodea (Filep 60’)

Edző: Takács András

Gólszerző: Kicsák 73’

Takács András: Irreális körülmények között játszottunk. Kétgólos vereséget szenvedtünk hazai pályán, ami nem öröm, de mégsem marasztalom el a srácokat. A meccs közepén leszakadt az ég, a játékvezető az időjárás miatt félbeszakította a mérkőzést, negyven percig ücsörögtek a fiúk. Utána olyan volt a talaj, amilyet még eddig nem láttunk. Inkább vízilabdázni kellett volna. Ehhez a Gesztely jobban alkalmazkodott, így elvitte tőlünk a pontokat.

U13

Győrösi Péter tanítványai csütörtök délután a Tarpa otthonában folytatták bajnoki menetelésüket, mely gárdát az első körben könnyedén fektették két vállra. Ifjoncaink nagy lendülettel vetették magukat a küzdelembe, szervezetten, jó ritmusban és kombinatívan futballoztak. Nyomás alatt tartották a hazaiakat, de ez első negyedben nem sikerült betalálniuk. A másodikban viszont igen, egy szépen felépített akció végén Kiss Sebestyén vette be a tarpai kaput. A következő etapban is csapatunk diktálta az iramot, ám első lehetőségét gólra váltotta a házigazda. Kiss Sebestyén gyorsan eloszlatta a szabolcsiak győzelmi reményeit, három perc múlva ismét megzörgette a hálót. A hazaiak nehezen viselték ezt, meglehetősen alattomosan és durván játszottak, de srácaink inkább a focira koncentráltak és Milbik Máté révén harmadjára is mattolták a piros-fehérek védelmét. A sikernek köszönhetően U13-as csapatunk már biztosan a virtuális táblázat élén zárja a bajnokságot.

MLSZ Regionális U-13 Északkeleti-csoport 21. forduló

Tarpa – DSI Debrecen: 1-3 (0-0, 0-1, 1-1, 0-1)

DSI Debrecen: Cseke – Komódi, Gulyás, Magyari, Varga, Kiss S., Milbik, Tóth K., Mosdóczi

Cserék: Kovács-Vitéz, Horváth, Mráz, Csáki, Bendik

Edző: Győrösi Péter

Gólszerzők: Kiss S. 27’, 58’, Milbik 79’

Győrösi Péter: Hatalmas szívvel, lélekkel játszottunk, a nagy meleg ellenére mindenki maximálisan odatette magát, tudták a gyerekek, hogy ezen a meccsen múlhat a bajnoki cím. Végig kontrolláltuk a mérkőzést, sok helyzetet kidolgoztunk, szép akciógólokat szereztünk és teljesen megérdemelten nyertünk. Úgy utazhatunk haza Tarpáról, hogy első helyen végeztünk a bajnokságban, gratulálok a fiúknak, le a kalappal előttük.

U12

Szabó Imre gyerekei szintén a Tarpával találkoztak csütörtökön. Jól is indították ifjoncaink a mérkőzést, Tóth Nimródnak köszönhetően már a 3. percben megszerezték a vezetést. A gól után nem pörögtek fel a fiúk, kissé fásultan futballoztak, lehet, ebben a nagy meleg is közrejátszott. Ennek ellenére a 44. minutumban Tóth Nimród ismét villant és kettőre nőtt az előny. Hamarosan a Tarpa visszajött a meccsbe, de Müller Ádám és Nagy Gergely a harmadik negyed vége előtt kétszer is bevette a kaput. Az utolsó negyedben nem sikerült tovább nyitni az ollót, így 4-1-re nyert csapatunk.

MLSZ Regionális U-12 Északkeleti-csoport 21. forduló

Tarpa – DSI Debrecen: 1-4 (0-1, 0-0, 1-3, 0-0)

DSI Debrecen: Szerepi-Nagy – Tóth Ni., Szűcs, Tóth Ná., Nagy G., Fekete, Nagy R., Müller, Kakó

Cserék: Bóné, Melczer, Aukszi, Illés, Kiss Cs., Béres

Edző: Szabó Imre

Gólszerzők: Tóth Ni. 3’, 44’, Müller 54’, Nagy G. 58’

Szabó Imre: Az eredményen kívül mással nem lehettem ma elégedett. Nagyon enerváltan, dekoncentráltan, sok hibával játszottunk, amihez a pálya és a nagy meleg nyilván közrejátszott, de erre azért nem foghatjuk. Az egyéni képességek közti különbségeknek, illetve egy-egy villanásnak köszönhetjük győzelmünket.
Cikk nyomtatása