Megérte a közel kétezer kilométeres utazás, U11-es labdarúgóink bronzérmesek Horvátországban!

2023. 05. 23. (kedd) 21.18

A DSI Debrecen korosztályos csapata felállhatott a dobogó harmadik fokára az Istria Football Festivalon.

Umag nevét egy életre megjegyezték ifjú focistáink! Egy csodálatos hely Horvátországban, melynek neve az elmúlt egy hónapban minden edzésen szóba került. A hazai körzeti-és régiós Bozsikok, tornák után először bizonyítani külföldön, ez lebegett edzőink, és minden egyes játékos szeme előtt. A kontingens csütörtök hajnalban indult útnak, hogy a hosszú, fárasztó utazást követően még aznap teszteljék a horvát gyepet legényeink, hiszen másnap már várt rájuk az első meccs.

A tornán öt nemzet – horvát, osztrák, német, svájci és egy magyar- tíz csapata képviseltette magát, a csoportmeccseket két, ötfős csoportban bonyolították le, ahonnan az első kettő jutott az elődöntőbe. A sorsolás szeszélye folytán a mieinknek csak osztrák ellenfelek jutottak az ,,A” kvintettben.

Az FC Stubai ellen mutatkozott be a DSI Debrecen, mégpedig gólzáporral, a vége 8-0, de ez a siker megadta az alaphangot a folytatásra. Az FC Langenzersdorf már keményebb diónak bizonyult, de a lefújás után maradt a százszázalékos mutató, 3-1 ide. Az FC Stattegg elleni 1-1-et követően már biztos továbbjutóként a Zebau Bad Ischl várt csapatunkra, a meccset nyugati szomszédaink nyerték 3-1-re.

Másnap a legjobb négy között drámai csatát vívott Makra Béla és Koroknay Péter csapata, a Völkermarkt ellen egy hihetetlen szerencsétlen góllal maradtak alul fiataljaink. Nem sokkal később a Semriach gárdája várt csapatunkra, akik hamar elhúztak 3-0-ra. Ekkor jött az elképesztő fordulat, sikerült döntetlenre menteni a találkozót, majd a büntetők után egyszerre zúgott a DSI és a Ria Ria Hungária az umagi délutánban. Bronzérmes a DSI Debrecen!

A hazaérkezés után Makra Béla vezetőedző elmondta: Az utolsó csoportmeccsen pihentettem, de mindenki jól szállt be a meccsbe, egyenrangú ellenfelei voltunk a torna legjobb csapatának. Nagyon készültünk az elődöntőre, a csoportban minden meccsét megnyerő ellenféllel szemben maradtunk alul egy peches góllal. Fél órával később már a bronzmeccsen léptünk pályára, enerváltan kezdtük az összecsapást, 0-3-nál több játékosom már nem hitt a csodában.

Próbáltam rotálni, frissíteni a csapatot, a cserék ismét bizonyítottak, hogy lehet rájuk számítani. De aztán Váradi Szabolcs kétszer beköszönt, és valami olyan mentális erő szabadult fel, ami eredményre vezetett. Öt perccel a vége előtt Ó Nagy Ferenc egyenlített, ez maradt a vége, jöhettek a büntetők. Mi nem hibáztunk, viszont Vékony Milán az egyiket kivédte, amit a játékvezető visszafújt, de kapusunk ezt is megfogta. A pontot az i-re Kecskés Zalán büntetője tette fel, ami után elszabadult a pokol. A csapat, és a gyerekeket elkísérő, a négy nap során rengeteg segítséget nyújtó szülők önfeledten ünnepeltek! Egy magas színvonalú tornán értünk el nagyszerű eredményt.

Megtapasztaltuk, hogy milyen a nemzetközi utánpótlás színvonala. Örülök, hogy a DSI Debrecen letette névjegyét a nemzetközi porondon is. Nagyon büszke vagyok a srácokra! Mindemellett szeretnénk megköszönni a Debreceni Sportcentrumnak, hogy lehetőséget biztosított nekünk a tornán való részvételre!

A csapat tagjai: Vékony Milán és Sándor Ábel (kapusok), Bátori Sándor, Bátori Zalán, Benedek Barna, Erdei Máté, Háj Áron, Hermann Áron, Kecskés Zalán, Nagy Dénes, Nagy Zalán, Ó Nagy Ferenc, Sean McLean, Váradi Szabolcs

Edzők: Makra Béla és Koroknay Péter
Cikk nyomtatása