Két meccs, egy pont

2023. 05. 22. (hétfő) 13.45

A DSI Debrecen U19-es és U15-ös labdarúgó csapata lépett pályára a regionális bajnokság hétvégi játéknapján.

U19

Városi derbire készültek Jankovics Sándor tanítványai, vasárnap ugyanis a DEAC együtteséhez látogattak. Csapatunk már háromszor mérte össze erejét a fekete-fehérekkel, két párharcot megnyertek, egyet pedig döntetlennel zártak. Kiegyenlített volt az első félidő, bár valamivel többet birtokolták a labdát fiataljaink. Mindkét fél vezetett támadásokat, ám helyzetet csak keveset lehetett feljegyezni. A 36. percben Vadon Márton villant, négy embert is kicselezve rúgta a labdát a kapuba. Nem örülhettek sokáig előnyüknek a fiúk, egy gyors ellentámadás végén egyenlített a városi rivális. A második félidőt jól kezdték a Jankovics-tanítványok, a 49. percben Vietorisz Áron tekert ballal a bal felsőbe. Növelhette volna előnyét csapatunk, ám a DEAC talált be a 65. percben, így döntetlennel zárult a derbi.

MLSZ Regionális U19 Délkelet Felsőház 13. forduló

DEAC – DSI Debrecen: 2-2 (1-1)

DSI Debrecen: Meszesán – Virág, Zsoldos (Kovács 59’), Juhász N., Papp P., Vietorisz Á., Vadon (Juhász F. 81’), Haraszin, Bagi (Törőcsik 48’), Berki, Szabó (Bodnár 46’)

Edző: Jankovics Sándor

Gólszerzők: Vadon 36’, Vietorisz Á. 49’

Jankovics Sándor: Igazi rangadót játszottunk, mely párharc döntetlennel zárult. Kétszer is megszereztük a vezetést, de mindkétszer egyenlített riválisunk. Valamivel közelebb álltunk a győzelemhez, jár a dicséret a játékosoknak. Még egy meccsünk van hátra, hétfőtől készülünk a Grosics Akadémia elleni párharcra.

U15

A bajnokaspiráns Nyírpazonyhoz látogatott vasárnap Takács András együttese. Jól is indították a fiúk a mérkőzést, Kicsák Bence már a 3. percben megszerezte a vezetést. A gól után kiegyenlített játék folyt a pályán, csapatunk egyenrangú partnere volt a házigazdának. Helyzetek mindkét oldalon adódtak, de a szabolcsiak találtak be a 32. minutumban, így döntetlen állásnál mentek szünetre a csapatok. Fordulás után ellépett a Nyírpazony, egymás után kétszer mattolták védelmünket. Fiataljaink azonban nem adták fel, továbbra is támadószellemben futballoztak, a 70. percben pedig Veres Alexander visszahozta csapatunkat a meccsbe. A hátralévő időben lett volna lehetőség eltüntetni a minimális különbséget, de a mérkőzés hajrájában bebiztosították győzelmüket a hazaiak és otthon tartották a pontokat.

MLSZ Regionális U15 Kelet Középház 9. forduló

Nyírpazony – DSI Debrecen: 4-2 (1-1)

DSI Debrecen: Márton (Dán 67’) – Lengyel, Farkas (Kuchár 50’), Nagy A., Kicsák (Tuss 67’), Kozák (Finta 50’), Veres, Salánki (Filep 60’), Keczán, Tóth R. (Szász 60’), Bodea (Varga 60’)

Edző: Takács András

Gólszerzők: Kicsák 3’, Veres 70’

Takács András: A végeredmény ellenére küzdelmes, jó színvonalú meccset játszottunk. Mi szereztünk vezetést, de a pazonyiak hamar fordítottak. Lett volna keresnivalónk, ha a srácok jobban hittek volna magukban. De így sem marasztalom el őket.


 
Cikk nyomtatása