Szezonkezdésként 430-ig jutott Klekner Hanga

2023. 05. 18. (csütörtök) 20.12

Athénban rendezték május 17-én a Continental Silver Tour keretében a Filothei Women Gálát.

Szerdán a görög fővárosban kezdte a szabadtéri szezont a DSI Debrecen többszörös magyar bajnok rúdugrója, Klekner Hanga. A tizenegy fős mezőny leginkább hazai ugrókból állt, köztük a 2016-os riói olimpián aranyérmes, a 2017-es év világbajnoka, Katerina Stefanidi, illetve a 4.70-es egyéni csúccsal rendelkező Eleni-Klaoudia Polak.

Hanga 430 centiig jutott, bár megpróbálkozott a 437-es magassággal is, azt háromszori kísérletre sem tudta átvinni. Eleni-Klaoudia Polak is 430-on zárt, ám kevesebb rontott kísérletének köszönhetően megelőzte kiválóságunkat, aki a bronzérmet vehette át a nap végén. A számot végül az olasz Elisa Molinarolo nyerte 4 méter 37 centis ugrással.

A felkészülés végén volt egy kisebb sérülésem, kevesebbet használtam a rudat, de az elmúlt hetekben már 100 százalékos edzésmunkát tudtam végezni. Ennek tükrében szezonkezdésként elégedett vagyok a 430 centivel, főleg úgy, hogy tizenkét lépésről és nem teljes nekifutásból ugrottam. A technikámon van még mit csiszolni, de ez az eredmény bizakodásra ad okot. Idén az országos bajnokságig szeretném megjavítani az egyéni csúcsomat, de a magyar rekord is célkeresztben van. Pénteken utazok haza, szombaton pedig a Paulinyi Jenő Emlékversenyen indulok – nyilatkozott még Athénból Klekner Hanga.

Fotó: Facebook/Magyar Atlétika - Hungarian Athletics
Cikk nyomtatása