Két helyszínről is érmekkel tértek haza cselgáncsozóink

2023. 05. 10. (szerda) 21.34

A felvidéki Rimaszombaton és Győrben léptek tatamira judokáink.

Tizenkilenc ország mintegy 730 cselgáncsozója nevezett a rimaszombati nemzetközi utánpótlás versenyre, ahol a DSI Debrecen szakosztálya is érdekelt volt. Az U12-es korosztályban a 27 kg-os Boros Kincső Panna nem talált legyőzőre, míg Dobos Szofia (32kg) az ötödik helyen zárt. Ugyanitt a fiúknál a 38 kilós Deák Bence szintén az ötödik helyen végzett.

A két évvel idősebbeknél a 38 kg-os súlycsoportban Fedora Sándor csak a döntőben maradt alul, míg Fancsali László ugyanebben a mezőnyben az ötödik helyet szerezte meg. A 66 kg-osoknál Deák András a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

Az U16-os korcsoportban Fedora Ferenc (60kg) remekelt, jutalma a nap végén aranyérem volt. Az 50 kilós Dobos Dominik a második helyen fejezte be a versenyt, a lányoknál Süveges Fanni (52kg) pedig a bronzérmet vehette át.

Másnap már a győri Diák A-B-C Országos Diákolimpián szurkolhattunk judokáink sikeréért. Volt is miért, hiszen Boros Kincső (27kg) újra aranyat szerzett, míg Dobos Szofia (32kg) a dobogó második fokára állhatott fel az eredményhirdetésnél.


 


 


 
Cikk nyomtatása