Nem a legjobban sikerült a hétvége

2023. 05. 07. (vasárnap) 19.41

A DSI Debrecen öt labdarúgó csapata lépett pályára hétvégén, viszont csak kettő hagyta el győztesen a játékteret.

U16

Komoly kihívás várt szombaton Kaszás János tanítványaira, mely játéknapon az éllovas Hatvant fogadták. Csapatunk előtt már a mérkőzés elején adódtak helyzetek, de gólt a vendégek szereztek, ráadásul egy védelmi rövidzárlatot követően rögtön kettőt is. Fiataljaink visszajöhettek volna a meccsbe, akár egyenlíthettek volna, de sorban maradtak ki a lehetőségek. Ez megbosszulta magát, a félidő vége előtt ismét a Hatvan volt eredményes és várhatta biztos előnyből a második félidőt. Fordulás után eldőlni látszott a pontok sorsa, a 62. percben a Hatvan már a negyedik találatát jegyezhette. Fiataljaink nem adták fel és három minutum elteltével Virág Zalán révén sikerült szépíteni. Tóth Zoltán gólja után felcsillant a remény, hogy egy pont megmenthető, de a mérkőzés hajrájában a Hatvan bebiztosította győzelmét. A 86. percben Tóth Zoltán ismét beköszönt a vendégek kapujába, de ezzel csak kozmetikázni tudta a végeredményt.

MLSZ Regionális U-16 Keleti-csoport 19. forduló

DSI Debrecen – FC Hatvan: 3-5 (0-3)

DSI Debrecen: Sinka (Lukács 46’) – Szalontai (Tóth Z. 60’), Kalapos, Kocsis (Virág 60’), Keszler, Orsó (Tarr 67’), Pecséri (Esztergomi 72’), Kiss I., Nagy Zs., Szilágyi (Gulyás 46’), Máté (Kovács 72’)

Edző: Kaszás János

Gólszerzők: Virág 65’, Tóth Z. 74’, 86’

Kiállítva: Tóth Z. 92’, Tarr 94’

Kaszás János: Úgy nem lehet egy mérkőzést megnyerni, ahogyan ezt mi próbáltuk ezen a délutánon. Rengeteg helyzetet kidolgoztunk, és sorra ki is hagytuk azokat. Végig uraltuk a meccset, rúgtunk három gólt. Idáig rendben is van. Csakhogy, kaptunk ötöt.

U15

Takács András legényei azt a Mátészalkát fogadták szombaton, mely gárdától a felsőház első körében nagyarányú vereséget szenvedtek. Srácaink ezúttal szerették volna megnehezíteni a szabolcsiak dolgát. Nem úgy indult a mérkőzés, ahogy reméltük, a 9. percben már a vendégeknél volt az előny, majd belépve a második negyedórába, másodjára is bevették Márton Balázs kapuját. Csapatunk próbált visszajönni a meccsbe még az első félidőben, de nem sikerült faragni a hátrányból. Szünet után viszont összejött a szépítés, a csereként pályára lépő Tuss Bence első labdaérintéséből megzörgette a szabolcsi hálót. Fiataljaink az egyenlítésért harcoltak, ám túlságosan kitámadtak, hátul pedig kinyíltak. Ezt ki is használta a Mátészalka és két ellentámadást góllal zárva le, végül 4-1-re megnyerte a mérkőzést.

MLSZ Regionális U15 Kelet Középház 7. forduló

DSI Debrecen – Mátészalka: 1-4 (0-2)

DSI Debrecen: Márton – Lengyel, Salánki (Tuss 64’), Nagy A., Kicsák, Kozák (Filep 48’), Veres, Varga, Keczán, Tóth R. (Kuchár 59’), Szász (Farkas 41’)

Edző: Takács András

Gólszerző: Tuss 65’

Takács András: Egy jól felkészített, erősebb fizikumú csapattól szenvedtünk hazai pályán vereséget. Az első félidőben kaptunk két gólt. Szünet után hamar szépítettünk, szerkezetet váltottunk, nagyon kitámadtunk, ez megbosszulta magát, a Mátészalka rúgott még kettőt és háromgólos vereséget szenvedtünk.

U14

Érdekesen indult Cseke Bence csapatának szombati mérkőzése, ugyanis csak az utolsó pillanatban értesültek arról, hogy megváltozott a helyszín. Így kezdés előtt nem sokkal érkeztek meg a pályára, alig maradt idő, hogy rendesen bemelegítsenek. Ez rá is nyomta bélyegét fiataljaink első félidei teljesítményére, nehezen vették fel a meccs ritmusát. Közeledve az első negyedórához, megszerezte a vezetést a hazai gárda, ám a folytatásban fokozatosan javult a Cseke-tanítványok játéka. Kezdett beindulni a gépezet és a 38. percben Tóth Bence ledolgozta a hátrányt. Fordulás után fölénybe került csapatunk, egyre többször jutottak el a zöld-fehérek kapujáig, ám sorban kimaradtak a helyzetek. Már úgy nézett ki, a felek megosztoznak a pontokon, de az utolsó percben Sipos Tamás villant és bevitte a döntő találatot.

MLSZ Regionális U14 Kelet Alsóház 9. forduló

Miskolc – DSI Debrecen: 1-2 (1-1)

DSI Debrecen: Bíró – Bihari, Dely (Tőzsér 78’), Tóth B., Szőke, Baranyai, Egeresi, Pásztor (Sipos 76’), Nagy R., Farkas, Nagy L.

Edző: Cseke Bence

Gólszerzők: Tóth B. 38’, Sipos 80’

Cseke Bence: Utolsó pillanatban estünk be a pályára, mert a meccs kezdete előtt változtatták meg a helyszínt. Tíz percünk volt a bemelegítésre, ez meg is látszott az első félidei játékunkon, hátrányba is kerültünk. Szünet után átvettük az irányítást, a hazaiak nem találtak rajtunk fogást, megfordítottuk az állást, nyertünk és elhoztuk a három pontot. Gratulálok a csapatomnak!

U13

Tavasszal még nem talált legyőzőre Győrösi Péter csapata, mind a hat meccsüket magabiztosan nyerték meg tanítványai. Ezt a pazar sorozatot szerették volna folytatni a Balmazújváros otthonában, mely gárdát egyszer már két vállra fektettek. Úgy is indult a mérkőzés, hogy másodjára is sikerül, ugyanis az 5. percben Kiss Sebestyén megszerezte a vezetést. A második negyedben Magyari Bence duplázta meg az előnyt, ám erre a találatra már válaszoltak a hazaiak. Bendik Tamás viszont hamar visszaállította a kétgólos különbséget. A folytatásban azonban kinyitották a gólzsákot a piros-kékek, még négyszer mattolták védelmünket és végül 5-3-ra megnyerték a párharcot.

MLSZ Regionális U-13 Északkeleti-csoport 19. forduló

Balmazújváros – DSI Debrecen: 5-3 (0-1, 2-2, 1-0, 2-0)

DSI Debrecen: Cseke – Komódi, Magyari, Varga, Kiss S., Milbik, Tóth K., Gulyás, Mosdóczi

Cserék: Kovács-Vitéz, Horváth, Szabó, Mráz, Csáki, Bendik

Edző: Győrösi Péter

Gólszerzők: Kiss S. 5’, Magyari 22’, Bendik 31’

Győrösi Péter: A reggeli eső nagyon párássá tette a levegőt, de nem ezért kaptunk ki. Egy fizikálisan felettünk álló ellenfelet kaptunk, szétfutottak minket, jobban bírták erővel. Alkatilag többnek látszottak közülük néhányan 13 évesnél, de megérdemelten nyerték meg 5-3-ra a mérkőzést.

U12

Szabó Imre gyerekei is a Balmazújvárosi Városi Stadionba látogattak vasárnap, és úgy készültek, győztesen térnek majd vissza a mérkőzés után Debrecenbe. Nagy elánnal kezdtek ifjoncaink, már az első percekben veszélyes támadásokat vezettek, kevésen múlt, hogy nem tudták bevenni a hazai kaput. Közeledve a negyedórához viszont már semmi nem mentette meg a piros-kékeket a góltól, Tóth Nimród villanása után a hálóban kötött ki a labda. Két perc elteltével ismét a házigazdák állhattak fel középkezdéshez, miután saját játékosukról került a kapuba a játékszer. Ezt követően Müller Ádám pillanatai következtek, aki öt minutum alatt kétszer volt eredményes. Az utolsó negyedre érezhető volt srácainkon a fáradtság, ez nem csoda, hiszen addig nagy tempót diktáltak. De a gólgyártással nem álltak le, a 67. percben Nagy Gergely nyitotta tovább az ollót, nem sokra rá pedig Illés Bertold állította be a végeredményt.

MLSZ Regionális U-12 Északkeleti-csoport 19. forduló

Balmazújváros – DSI Debrecen: 0-6 (0-2, 0-2, 0-0, 0-2)

DSI Debrecen: Szerepi-Nagy – Tóth Ni., Sipos, Tóth Ná., Nagy G., Nagy R., Müller, Kakó, Fekete

Cserék: Szilágyi, Dombrádi, Béke, Illés, Palczert

Edző: Szabó Imre

Gólszerzők: Tóth Ni. 14’, Varga 16’ (öngól), Müller 23’, 28’, Nagy G. 67’, Illés 74’

Szabó Imre: Nagyon jól játszottak a gyerekek, mindent betartottak, amit megbeszéltünk. A letámadásaink nagyszerűen működtek, így már az első félidőben gólokkal vezettünk. Szünet után, a nagy eső is párássá tette a levegőt, meg el is fáradt a csapat. A keskenyebb pálya miatt ekkor már visszafogottabban játszottunk, de így is 6-0-ra nyertünk. Gratulálok a játékosaimnak.
Cikk nyomtatása