Veretlen hétvége

2023. 05. 01. (hétfő) 17.53

A DSI Debrecen korosztályos labdarúgó csapatai öt győzelemmel és egy döntetlennel zárták a hónapot.

U19

Esélyesként lépett pályára a sereghajtó Orosháza otthonában Jankovics Sándor együttese vasárnap délben. Ez első gólra nem kellett sokáig várni, ám azt a házigazdák szerezték, de dolog szépséghibája, hogy a saját kapujukba lőtték a labdát. Csapatunk irányította a játékot, komoly nyomást helyeztek ellenfelükre, ezt csak a 21. percig bírták a kék-fehérek, ekkor Papp Péter mattolta védelmüket. Félórához érve beindult a gólgyártás, Bagi Tamás is megzörgette a hálót, majd gyors egymásutánban Nagy Ákos duplázott. Ezzel lényegében eldőlt a meccs, de fiataljaink szünet után sem vettek vissza a tempóból. A második félidő Berki Balázs találatával indult, melyet Vietorisz Bence gólja követett. Csapatunk sorra dolgozta ki a helyzeteket, végül Tar Gyula állította be a 8-0-s végeredményt.

MLSZ Regionális U19 Délkelet Felsőház 10. forduló

OMTK-ULE – DSI Debrecen: 0-8 (0-5)

DSI Debrecen: Meszesán – Juhász, Nagy Á., Papp P., Vietorisz Á. (Vietorisz B. 46’), Vadon (Tar 46’), Haraszin, Bagi (Reszegi 46’), Berki, Lukács, Szabó (Kovács 46’)

Edző: Jankovics Sándor

Gólszerzők: Bok 8’ (öngól), Papp P. 21’, Bagi 34’, Nagy Á. 36’, 37’, Berki 46’, Vietorisz B. 51’, Tar 64’

Jankovics Sándor: Óriási győzelmet arattunk idegenben. Már az első félidőben ötöt rúgtunk, ideális focit bemutatva. Egy kitűnően előkészített, füves pályán játszottunk. Szünet után mindenkinek lehetőséget adtam. Ekkor még hármat berámoltunk és legalább öt helyzetet még kihagytunk. Nyolcgólos győzelmünk egyáltalán nem túlzott. Gratulálok a fiúknak!

U17

Alsóházi rangadó várt Bende Tibor alakulatára a hét és a hónap utolsó napján, ugyanis az utolsó helyen álló Sényőt fogadták. Az első félidő derekáig egyenlő erők küzdelme zajlott a pályán, helyzetek mindkét oldalon adódtak, de a 14. percben egy szöglet után Pistritu Erik csapatunkat juttatta előnyhöz. A 20. minutumban Tasi Attila vette be szabadrúgásból a Sényő kapuját, mely találat után fiataljaink kerültek fölénybe, de szünetig a gólok számában már nem történt változás. Fordulás után visszajött a meccsbe a szabolcsi gárda, a 47. percben bevitték a szépítő találatot. Kicsit akadozott csapatunk gépezete, de a játékrész felétől magukra találtak a fiúk. A vendégek megfogyatkoztak létszámban, a 85. minutumban kétszer is előkerült a játékvezető zsebéből a piros kártya. A kettős emberelőnyt hamar kihasználták a Bende-tanítványok, a kiállítás után két perccel Tasi Attila bebiztosította a győzelmet.

MLSZ Regionális U-17 Kelet Felsőház 10. forduló

DSI Debrecen – Sényő: 3-1 (2-0)

DSI Debrecen: Szász – Kalmár (Juhász 70’), Botos, Bácsi, Kapczy (Czakó 87’), Kovács (Győri 87’), Tasi B., Tasi A., Szopka (Havasi 60’), Takács (Lengyel 60’), Pistritu

Edző: Bende Tibor

Gólszerzők: Pistritu 14’, Tasi A. 20’, 87’

Bende Tibor: Nagy örömömre, 15 perc kivételével, egészen kiválóan játszott a csapat. Az első húsz perc kiegyenlített küzdelmet hozott, minkét gárda a kapufát találta telibe. Aztán egy szöglet utáni fejessel, majd egy szabadrúgás góllal, kétgólos vezetésünknél ért véget az első félidő. Szünet után, a hatvanadik percig azt éreztem, bent maradtunk az öltözőben. A Sényő uralta ekkor a játékot, szépítettek is. A 85. percben a vendégek kilenc főre fogyatkoztak, ekkor sikerült még egy gólt rúgnunk, és így 3-1-re megérdemelten győztünk.

U16

Szombaton a fürdővárosba utaztak Kaszás János tanítványai, hogy délben összemérjék erejüket a Hajdúszoboszlóval. Egy jó iramú, színvonalas mérkőzést láthattak mindazok, akik a helyszínen tekintették meg a párharcot. Mindkét csapat támadószellemben futballozott, bővelkedett eseményekben a mérkőzés, egyedül a gól hiányzott, ez pedig az első félidőben nem is született meg. Fordulás után viszont megzördült a háló, az első találatot a hazaiak jegyezhették. Csapatunk nagy erőket mozgósított, hogy ledolgozza hátrányát, ezen törekvés meg is hozta eredményét, a 77. percben Tarr Balázs vette be a kaput és mentett meg övéinek egy pontot.

MLSZ Regionális U-16 Keleti-csoport 18. forduló

Hajdúszoboszló – DSI Debrecen: 1-1 (0-0)

DSI Debrecen: Sinka (Lukács 46’) – Szalontai (Fejér 64’), Kalapos (Tarr 64’), Kocsis, Varga, Keszler, Gulyás (Pecséri 46’), Kiss I., Tóth Z. (Esztergomi 73’), Nagy Zs., Szilágyi

Edző: Kaszás János

Gólszerző: Tarr 77’

Kaszás János: Egy rendkívül izgalmas, kifejezetten magas színvonalú mérkőzést játszottunk a fürdővárosban. Minkét csapat nagyon akart, hajtott, küzdött. A gólhelyzeteket - szám szerint négyet-négyet - egyformán hagyta ki a két együttes, így a döntetlen igazságos.

U14

Városi derbire került sor a 8. fordulóban, ugyanis Cseke Bence együttese a Loki Focisulival csapott össze vasárnap délben. Fiataljaink nagy elánnal kezdték a mérkőzést, szemre tetszetősen futballoztak, csapatként funkcionáltak. Ám hiába a fölény, a helyzetek kimaradtak, így gól nélküli döntetlennel zárult a félidő. Fordulás után már nem úszta meg gólok nélkül a piros-fehér alakulat, a 49. percben Szőke Zalán vette be a kapujukat. Nem sokra rá Tóth Bence duplázta meg az előnyt, négy minutum elteltével pedig Lakatos Dominik révén már megnyugtató előnyre tett szert csapatunk. Fiataljaink nem álltak le, továbbra is nagy lenülettel rohamozták a vendégek kapuját és a 83. percben Tóth Bence másodjára is beköszönt, így négygólos győzelmünkkel zárult a mérkőzés.

MLSZ Regionális U14 Kelet Alsóház 8. forduló

DSI Debrecen – Loki Focisuli: 4-0 (0-0)

DSI Debrecen: Bíró – Bihari (Tőzsér 75’), Lakatos (Dely 70’), Tóth B., Szőke (Fülöp 70’), Lehner, Baranyai, Fekete, Egeresi, Farkas (Pásztor 62’), Nagy L.

Edző: Cseke Bence

Gólszerzők: Szőke 49’, Tóth B. 58’, 83’, Lakatos 62’

Cseke Bence: Úgy gondolom, sikerült átbeszélnünk az elmúlt heti vereségünk okait. Ebből okulva kijavítottuk a hibáinkat. Végig mi irányítottunk, így négygólos győzelmünk megérdemelt volt, természetesen elégedett vagyok.

U13

Győrösi Péter fiai a Nyíradony ellen szerették volna folytatni pazar sorozatukat, győzelemmel búcsúzni az áprilistól. Jól is kezdtek ifjoncaink, a 8. percben Magyari Bence megszerezte a vezetést. Az első negyed végén Milbik Máté is bevette a vendégek kapuját, így kétgólos előnnyel várták srácaink a folytatást. A második etap Szabó Dominik találatával indult, de még nem tört meg a Nyíradony, próbáltak visszajönni a meccsbe. Abban, hogy ez nem sikerült a kék-fehéreknek, Cseke Rolandnak nagy szerepe volt, bravúrokat bemutatva őrizte kapuját. A 40. percben lényegében el is dőlt a mérkőzés, miután Kiss Sebestyén négyre növelte az előnyt, bár még hátra volt két negyed. Továbbra sem adta fel a Nyíradony, de ezen a napon Cseke Roland lehúzta a rolót, bevehetetlen volt a kapuja. Nem úgy a vendégeké, Horváth Tamás a 60. minutumban meg is zörgette a hálót. Innentől feladta az ellenfél, sorban potyogtak a gólok, öt percen belül Milbik Máté, Bendik Tamás kétszer és Magyari Bence juttatta a labdát a hálóba, így nagyarányú győzelmet ünnepelhettek ifjoncaink.

MLSZ Regionális U-13 Északkeleti-csoport 18. forduló

DSI Debrecen – Nyíradony: 9-0 (2-0, 2-0, 1-0, 4-0)

DSI Debrecen: Cseke – Horváth, Szabó, Magyari, Varga, Kiss S., Milbik, Tóth K., Mosdóczi

Cserék: Bartók, Mráz, Csáki, Bendik

Edző: Győrösi Péter

Gólszerzők: Magyari 8’, 76’, Milbik 20’, 72’, Szabó 22’, Kiss S. 40’, Horváth 60’, Bendik 73’, 77’

Győrösi Péter: Fantasztikus győzelmet arattunk, amelyben kapusunk, Cseke Roland kiváló védései, bravúrjai benne vannak. Roland, különösen az első negyedben legalább négy ziccert fogott. Ez a magabiztosság átragadt a csapatra is, szebbnél szebb gólokat lőttek a gyerekek. Végül hengereltünk, 9-0 arányban nyertünk.

U12

Szabó Imre gyerekei a Cigánd elleni botlást szerették volna javítani, és a Nyíradony ellen visszatérni a győztes útra. Ennek megfelelően kezdték a mérkőzést, Kakó Balázs már a 4. percben előnyhöz juttatta csapatunkat. Nagy kedvvel és lendülettel fociztak srácaink, szinte azt történt a pályán, amit ők akartak. Ám a második gólra a 22. minutumig kellett várni, ekkor Müller Ádám volt eredményes, majd hamarosan második találatát is megszerezte. A megnyugtató előny birtokában sem lazítottak a szorításon a Szabó-tanítványok, továbbra is kapura veszélyesen futballoztak, ennek meg is lett az eredménye, Tóth Nimród is feliratkozott a gólszerzők közé, majd Kakó Balázs is második találatát jegyezhette. Szinte a semmiből szépítettek a vendégek, ám erre a találatra Illés Botond válaszolt, kialakítva a 6-1-es végeredményt.

MLSZ Regionális U-12 Északkeleti-csoport 18. forduló

DSI Debrecen – Nyíradony: 6-1 (1-0, 4-0, 0-1, 1-0)

DSI Debrecen: Szerepi-Nagy – Tóth Ná., Szűcs, Tóth Ni., Sipos, Aukszi, Nagy G., Müller, Kakó

Cserék: Béke, Illés, Kiss Cs., Fekete, Béres

Edző: Szabó Imre

Gólszerzők: Kakó 4’, 38’, Müller, 22’, 27’, Tóth Ni. 31’, Illés 69’

Szabó Imre: Szerettük volna kijavítani a múlt heti csorbát, és bizonyítani mindenkinek, hogy melyik az igazi arcunk. Az első félidőben ennek megfelelően kezdtünk, labdabirtoklásban uraltuk a meccset, szemre is tetszetős támadásokat vezettünk. Szép gólokat lőttünk, és már ebben a szakaszában a mérkőzésnek minden lényegi kérdést eldöntöttünk. A második játékrészben, a nagyobb előny birtokában kissé visszavett a csapat, igaz ezt nem kértem tőlük. Ekkor adódott az ellenfélnek is néhány lehetősége, de újra magunkra találtunk. Összességében elmondható, ilyen arányban is megérdemelten hoztuk a kötelezőt, gratulálok a srácoknak.


 
Cikk nyomtatása