Háromgólos hátrányból egygólos győzelem

2023. 04. 25. (kedd) 22.11

A DSI Debrecen U15-ös labdarúgó csapata kilencgólos mérkőzésen győzte le a hétközi játéknapon a Gesztely együttesét.

Nem sokat pihenhettek Takács András tanítványai a vasárnapi városi derbi után, ugyanis kedden délután ismét pontokért kellett pályára lépniük. A hétközi játéknapon alsóházi rangadó várt a fiúkra, közvetlen riválisuk, a Gesztely otthonába látogattak. Arra készültek, hogy begyűjtve a pontokat, végre megszerzik első tavaszi győzelmüket.

Gyors gólváltással indult a mérkőzés, a hazaiak találatára egy perc elteltével Tóth Roland válaszolt. A folytatásban kiegyenlített volt a játék, bár csapatunk gépezete időnként akadozott, több hibát vétettek fiataljaink. Félórához érve ismét megszerezte a vezetést a Gesztely, majd kis idő elteltével még eggyel megtoldotta találatainak számát és megnyugtató előnyből várhatták a második félidőt.

Fordulás után ismét bevették Dány Zsombor kapuját a borsodiak, ekkor úgy gondolhatták, már zsebben vannak a pontok, háromgólos hátrányból nem áll fel csapatunk. Srácaink viszont összekapták magukat, megmutatták, milyen is a debreceni virtus. Nagyobb sebességi fokozatba kapcsoltak én komoly rohamokat indítottak, nyomást helyezve a hazaiakra. Ennek meg is lett az eredménye, a 46. percben Kicsák Bence faragott a hátrányból. A Takács-tanítványok lendületbe jöttek, az utolsó negyedórában kinyitották a gólcsapot. Tuss Bence mattolta a kék-sárgák védelmét és már csak eggyel ment az ellenfél. És jött a hosszabbítás, ami valószínű, nem kerül fel a gesztelyi dicsőségtáblára. A 83. percben Kuchár László egyenlített, majd egy minutum múlva Veres Alexander döntötte romba a hazaiak pontszerzésről szőtt álmait, aki bevitte a győzelmet jelentő találatot. Erre mondják pestiesen: ez nem semmi.

MLSZ Regionális U15 Kelet Középház 3. forduló

Gesztelyi FC SE – DSI Debrecen: 4-5 (3-1)

DSI Debrecen: Dán – Lengyel, Fehér, Nagy A., Kozák (Farkas 51’), Veres, Salánki (Tuss 65’), Keczán, Tóth R. (Kuchár 65’), Márton (Kicsák 28’), Bodea (Karap 51’)

Edző: Takács András

Gólszerzők: Tóth R. 9’, Kicsák 46’, Tuss 75’, Kuchár 83’, Veres 84’

Takács András: Nem a legideálisabb időjárási körülmények között játszottunk, ami meg is látszott az első félidőben a játékunkon. A hazaiak ekkor kétgólos előnyre tettek szert. Szünetben sikerült rendbe tenni a fejeket, és megfordítottuk az állást és megszereztük első győzelmünket a rájátszásban. Akik látták a meccset jól szórakoztak, a kilenc gól nem mindennapi. A hozzáállással elégedett voltam, az eredménnyel is, a mutatott játékunk hagyott kívánni valót maga után. Pénteken, Sényőn ennél több kell.


 
Cikk nyomtatása