Gólzáporos döntetlen a hózáporban

2023. 03. 28. (kedd) 22.07

Kétszer is vezetett a DSI Debrecen U17-es labdarúgó alakulata, de a Gyöngyös elvitt egy pontot az Oláh Gábor utcai Sportkomplexumból.

Nem sokat pihenhettek a cigándi döntetlen után Bende Tibor tanítványai, mivel kedden újabb erőpróba várt rájuk. A hétközi játéknapon a Gyöngyös ellen folytatták fiataljaink a pontvadászatot. Az időjárás alaposan megtréfálta a csapatokat, ugyanis téliesre fordult az idő, a hideg mellett hózápor késleltette a kezdést. Fehérbe borult a pálya, a vonalak sem látszottak, így a srácok foci helyett havat takarítottak. Végül az eredeti időponttól eltérően negyedórával később indult útjára a labda.

A közjáték nem zavarta meg fiataljainkat, akik nagy elánnal vetették magukat a küzdelembe. Szemre tetszetősen, kombinatívan és kapura veszélyesen futballoztak. A jó játék hamar meghozta gyümölcsét, Tasi Attila már a 10. percben bevette a Gyöngyös kapuját. Nem örülhettek sokáig srácaink, néhány minutum elteltével szinte a semmiből egyenlített a Gyöngyös. Ez nem fogta meg a Bende-fiúkat, továbbra is fölényben játszottak, állandó nyomás alatt volt a vendégek védelme. A zöld-fehérek hátsó alakzata a 25. percben megadta magát, Tasi Attila villant ismét és újra csapatunknál volt az előny. Közben kisütött a nap is. A félidő végéig tovább nyílhatott volna az olló, ám a helyzetek kihasználatlanul maradtak.

Szünet után ott folytatták a srácok, ahol az elsőt abbahagyták, irányították a játékot, birtokolták a labdát, tetszetős támadásokat vezettek. Az 56. percben eldőlni látszott a mérkőzés, miután Kapczy Nimród is mattolta a vendégek védelmét. Egy kósza ellentámadás végén azonban visszajöttek a meccsbe a hevesiek, miután Pistritu Erikről saját kapujába pattant a labda. De még a mieinknél volt az előny, ám a 82. minutumban elolvadt, mivel egyenlítettek a gyöngyösiek. Csapatunk hiába dominált szinte az egész mérkőzésen, ezúttal is egy ponttal gyarapították egységeik számát.

MLSZ Regionális U-17 Kelet Felsőház 6. forduló

DSI Debrecen – Gyöngyös: 3-3 (2-1)

DSI Debrecen: Szász (Bartók 80’), Kalmár (Juhász 70’), Botos, Bácsi (Czakó 80’), Kapczy (Szemán 80’), Tasi B., Tasi A. (Szöllős 65’), Szopka, Takács (Havasi 65’), Pistritu, Vietorisz (Kovács D. 65’)

Edző: Bende Tibor

Gólszerzők: Tasi A. 10’, 25’, Kapczy 56’

Bende Tibor: A hózápor miatt 15 perccel később kezdtük a mérkőzést, mert nem látszottak a vonalak a pályán. Végül a gyerekek takarították le a játékteret. Aztán a félidő közepére már kisütött a nap is. Nagyon örültem a látottaknak, az idény legjobb játékát nyújtották tanítványaim, minden területen és csapatrészben uraltuk a mezőnyt. Az ellenfél csak kereste a labdát, ennek tudható be, hogy hamar két gólos előnyre tettünk szert. Mikor már azt hittem megnyertük a rangadót, egy szerencsétlen öngóllal zárkóztak a hevesiek, majd a végén kiegyenlítettek. A döntetlen a Gyöngyös ellen nem rossz eredmény, de bosszús vagyok, mert ezen a találkozón jobbak voltunk, nekünk kellett volna begyűjteni a három pontot. Sajnos kiütközött, hogy néhány napon belül ez volt a második meccsünk. A hétvégi, cigándi túra nem egy luxus utazás volt. Minden futballistámat dicséret illeti, ezt el is mondtam nekik, rendkívül büszke vagyok rájuk.
Cikk nyomtatása

Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/www/clients/client2/web2/tmp) in Unknown on line 0