Kedden sorsolják a férfi U19-es vb csoportjait

2023. 03. 13. (hétfő) 08.11

A Debreceni Református Kollégium Dísztermében rendezett eseményen Dino Radja és Gulyás Róbert is segédkezik.


Újabb rangos kosárlabda világverseny házigazdája lesz Debrecen, június 24. és július 2. között U19-es férfi világbajnokságot rendeznek a cívisvárosban. A közeljövő legnagyobb csillagait felvonultató esemény sorsolását március 14-én 14 órától tartja a Nemzetközi Kosárlabda Szövetség, a Debreceni Református Kollégium Dísztermében.


Három éven belül már a harmadik utánpótlás kosárlabda világbajnokságot rendezik Debrecenben, a női U19-es és U17 vb után 2023-ban a világ legjobb 19 év alatti férfi válogatottjai küzdenek majd a helyezésekért. A debreceni szervezőbizottság már jelentős rutinnal rendelkezik a nemzetközi tornák rendezésében, hiszen 2008 óta ez lesz huszonkilencedik kosárlabda világverseny a városban.


A Főnix Arénába és az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokba kilátogatók ezúttal is szurkolhatnak majd, a rendező jogán elinduló magyar válogatottnak is, csapatunk a világ legjobbjaival mérhetik majd össze tudásukat másfél héten keresztül. A 16 csapatos torna résztvevőit négy kalapra osztották, innen húzzák majd ki a négy fős csoportokat. A szabályok értelmében a sorsolóbizottságnak két tényezőt kell figyelembe vennie: az amerikai régió képviselői nem kerülhetnek egy csoportba, illetve két európai országnál több nem kerülhet ugyanabba négyesbe. Ez utóbbi értelemszerűen már a kalapok elkészítését követően teljesült.


1. kalap: USA, Brazília, Spanyolország, MAGYARORSZÁG

2. kalap: Törökország, Szerbia, Szlovénia, Franciaország

3. kalap: Dél-Korea, Japán, Kína, Libanon

4. kalap: Kanada, Argentína, Egyiptom, Madagaszkár


A FIBA YouTube csatornáján élőben közvetített ünnepélyes eseményen legendákban sem lesz hiány, hiszen a jugoszláv és a horvát válogatott legendája, Dino Radja mellett a magyar válogatott egykori klasszisa, Gulyás Róbert is segédkezik majd a debreceni sorsoláson.

Cikk nyomtatása