Hétvégén indul a 3x3 World Tour Debrecen Masters

2022. 08. 26. (péntek) 15.31

Szombaton az U18-as 3x3 világbajnoksággal párhuzamosan elrajtolnak a World Tour Masters küzdelmei Debrecen főterén. A profi csapatoknak kiírt versenysorozat legnagyobb kérdése az lesz, hogy meg tudja-e állítani valaki az idén eddig mind a négy fordulót megnyerő UB együttesét.


A tizenkét állomásból álló bajnokság ötödik házigazdája lesz a cívisváros, Utsonomiya, Manila, Prága és Lausanne után érkeznek a szakág legjobbjai a Kossuth térre, de ezt követően többek között olyan világvárosokban is lesz majd Masters torna, mint Montreál, Párizs vagy éppen Hong Kong, ahol kvalifikálhatják magukat az Abu Dhabi nagydöntőre. Az elmúlt évekhez hasonlóan ezúttal is elképesztően erős lesz a mezőny Debrecenben, hiszen a világranglista első tíz helyezettjéből hat is ott lesz majd a Nagytemplom előtt. Az idén még hibátlan, a hajdúságban 2021-ben is diadalmaskodó szerb Ub mellett az egész sorozat címvédője, a szintén újvidéki Liman is pályára lép majd, de sokat elárul a mezőny erejéről, hogy az olimpiai bajnokokból álló Riga még csak kvalifikálni sem tudta magát.


A szokásoknak megfelelően a szervezők ezúttal is négy háromfős csoportra osztották a világranglista alapján az indulókat, melyekből az első kettő jut majd a vasárnapi negyeddöntőkbe. Az A-jelű hármasba az Ub mellé a Fribourg és a Varsó kapott besorolást, s nem lebecsülve a svájci és a lengyel csapatot, de minden bizonnyal köztük dől majd el a még továbbjutást érő második hely sorsa. A B-csoportban a Liman, a litván Marijampolé és a kvalifikációból a főtáblára felkerülő együttes lesz majd, mely az amerikai Los Angeles, az észt Tartu és a belga Brüsszel közül kerül majd ki. Bár a címvédő szerbek idén eddig még messze vannak tavalyi formájuktól, meglepő lenne, ha nem elsőként jutnának tovább a nyolc közé.


A C-csoportban a Debrecen csapatát is láthatjuk majd, ami a gyakorlatban a Demeter Attila, Keller Iván, Csaba György és Kelemen Balázs alkotta magyar válogatottat jelenti majd. A mieinknek elképesztően nehéz dolguk lesz, hiszen az idén már kétszer is négy közé kerülő Amsterdam mellett a múlt héten hazai pályán a döntőig menetelő Lausanne gárdáival kell majd farkasszemet nézniük. Az utolsó hármasba a Nyári Olimpiai Játékokat szintén megjárt belga Antwerp egy amerikai és egy angol riválist kapott, az első Masters tornán már egy ezüstérmet szerző Princeton mellett a londoniak sem tűnnek könnyű feladatnak számukra.

A magyarok délután fél öttől kezdenek az Amsterdam ellen, majd 20 óra 10 perctől a Lausanne ellen lépnek majd pályára. Vasárnap 12 óra 30 perctől rajtol majd az egyeneskieséses szakasz, a döntőre pedig 16 óra 10 perctől kerül sor.


World Tour Debrecen Masters szombati menetrend:

13:55 Tartu – Los Angeles (selejtező)

14:30 Brüsszel – Los Angeles (selejtező)

15:05 Tartu – Brüsszel (selejtező)

15:40 Ub – Fribourg

16:05 Liman – selejtezőből felkerülő

16:30 Amsterdam – Debrecen

16:55 Antwerpen – London

17:30 Ub – Warsó

17:55 Liman – Marijampolé

18:20 Amsterdam – Lausanne

18:45 Anwerpen – Princeton

19:20 Warsó – Fribourg

19:45 Marijampolé – selejtezőből felkerülő

20:10 Lausanne – Debrecen

20:35 Princeton - LondonCikk nyomtatása