Egy győzelemmel és egy vereséggel kezdték a 3x3-as vb-t a lányok

2022. 08. 23. (kedd) 20.44


Már az első napon teltház fogadta női csapatunkat a debreceni 3x3 U18-as világbajnokságon. A magyar lányok az első mérkőzésükön ugyan még alulmaradtak a jó erőkből álló franciákkal szemben, de Mexikó ellen már javítottak, s magabiztos győzelemmel tartották életben esélyeiket a negyeddöntőbe jutást illetően.


A szervezők ígéretének megfelelően a keddi nyitónapra már az utolsó simítások is a helyére kerültek a Nagytemplom előtt felállított arénában, már a délelőtti órákban játékra készen állt a pálya. A magyar-francia női nyitómeccs előtt óriási megtiszteltetés érte a szervezőbizottságot és a válogatottakat, hiszen Magyarország köztársasági elnöke személyesen gratulált az elmúlt évek munkájához, és egyben átadta jókívánságait nemzeti csapatainknak.


A hétköznapi időpont ellenére már az első összecsapásra szépen megteltek a lelátók, Nagy Réka pedig egy távoli dobással hamar meg is hálálta a szurkolást. Hiába kezdték jobban a találkozót a mieink, az előzetesen éremesélyesnek vélt franciák hamar átvették a kezdeményezést, és kihasználva fizikai fölényüket fordítani tudtak. Kevés kosár és pontatlan játék jellemezte a találkozót, de a kevesebb hibával játszó gallok a mérkőzés derekára négy ponttal elléptek. Hiába küzdöttek nagyot a folytatásban Károlyi Andrea tanítványai, reális esélyük nem volt a fordításra, így a vége magabiztos 14-8 arányú vendég siker lett.


A játéknap második magyar mérkőzésén Mexikó volt az ellenfél, akik hozzánk hasonlóan vereséggel nyitották a világbajnokságot, Hollandia esélyt sem hagyva tíz ponttal bizonyult jobbnak náluk. Ezúttal már csordultig megteltek a lelátók, de hiába húztak el a magyarok egy perc után 3-0-ra, Villalobos pontos kinti dobásai révén tartották a lépést a dél-amerikaiak, olyannyira, hogy az első tv-szünetben döntetlent mutatott az eredményjelző (6-6). Zsámár egy plusz egyes akciójával újra megléptek a magyarok, majd Nagy révén háromra nőtt a különbség. Sokáig tartotta fórját a hazai csapat, majd a végjátékban sikerült még egy lapáttal rátenniük, így tovább nyílt az olló. A sok kosárnak köszönhetően idő előtt véget ért a meccs, de a magyar győzelmet egy pillanatig sem fenyegette semmi, hiába küzdött nagyot Mexikó, végül 21-15 arányban Dávid Miáék diadalmaskodtak.


Ötvenszázalékos mérlegének köszönhetően még megmaradt az esélye a csoportból való továbbjutásra a magyar lányoknak, de ehhez minden bizonnyal mind a hollandokat, mind az üzbég válogatottat le kell győzniük csütörtökön. Szerdán a DEAC Kosárlabda Akadémián pallérozódó Gadus Bogdánnal és Hegedűs Brúnóval felálló U18-as fiúké lesz a főszerep, 10 óra 15 perctől Szerbia, míg 12 óra 40 perctől Németország lesz az ellenfelük.


3x3 U18-as világbajnokság 1. nap végeredmények:

Franciaország - MAGYARORSZÁG (női) 14-8

Mexikó - Hollandia (női) 4-14

Chile - Portugália (férfi) 5-21

Lettország – Mongólia (férfi) 18-22

Üzbegisztán - Franciaország (női) 7-21

MAGYARORSZÁG - Mexikó (női) 21-15

Kirgizisztán - Chile (férfi) 16-12

Portugália - Lettország (férfi) 14-18

Üzbegisztán - Hollandia (női) 7-22

Kirgizisztán – Mongólia (férfi) 21-20


3x3 U18-as világbajnokság 2. nap magyar mérkőzései (teljes menetrend ITT):

10:15 MAGYARORSZÁG - Szerbia

12:45 Németország - MAGYARORSZÁG 
Cikk nyomtatása