Kerékpárosaink újra letették névjegyüket!

2022. 07. 26. (kedd) 22.01

Negyven fokos hőség és a pályát borító hatalmas por fogadta szombaton az XCO Magyar Bajnokság indulóit Csömörön a Bulgárkertben.

A magyar Olimpiai Cross Country (XCO) szakág színe-java rajthoz állt, hiszen ezen a napon dőlt el, hogy kik azok a versenyzők, akik egy évig viselhetik a korosztályaikban a bajnoki címet és a megkülönböztető bajnoki mezt. A DSI Cycling Team (a DSC és a DKSI idén létrejött közös csapata) hét versenyzővel képviseltette magát, mert erre a versenyre csak azok utazhattak, akik igazán felkészültek voltak az Országos Bajnokság fizikai és mentális kihívására.

U13-ban Gyetkó Péter számára a középmezőnyben beérkezés és egyéni feladatok elvégzése volt a cél, végül 21. helyen zárt. Ifj. Kovács Béla ezúttal is bajnoki esélyesként indult, soproni riválisával kemény párharcot követően első helyen végzett a futamában ezzel megnyerte zsinórban harmadik XCO bajnoki címét!

U15-ös korosztályban négy versenyzőnk állt a rajtvonalon, legalább egy dobogó volt a minimális cél, de az idén több szakág bajnoki címét is elhódító Soós Olivér és a kerékpárkezelési tudásával kiemelkedő Gyetkó Dani esetében is ott lebegett a bajnoki cím esélye. Vízi Gáspár és Podgornik Milán számára elsősorban önmaguk legyőzése, tapasztalatszerzés és a középmezőnyben beérkezés volt a cél.

Az első két hely sorsa a futam vége előtt eldőlt, de a két debreceni fiú izgalmas meccset vívott a bronzért, végül Soós Olivér lett a 3., Gyetkó Dániel 4., Vizi Gáspár 11. Podgornik Milán pedig a 21. helyezést érte el.

Sokaknak, akik a hegyek között élnek meglepetés, hogy a debreceni versenyzők milyen kifinomult technikával és magabiztosan száguldanak a lejtőkön, kanyarodnak és látványosan, ugyanakkor biztonságosan uralják az ugratókat. A csapat ezért a területért felelős edzője Nagy Sándor (Sunny), tudását, szemléletét átadja a fiatal generációnak, csakúgy, mint általános instruktoraink: Kovács Judit, Géczi Gergő, Porcsin Levente, Aszalós Ármin, Nagy II Zoltán és Takács Balázs.

Dr. Porcsin Levente a Master1 kategóriában indult, végül hatodik helyen zárt.

Most néhány hét pihenő, nyaralás, táborozás következik majd elkezdjük a felkészülést a Cyclocross szezonra, amelynek egyik állomása a debreceni VeloPark versenye lesz novemberben.

Július 26-28 között az Európai ifjúsági Olimpiai Fesztiválon országúti kerékpározás versenyszámaiban vesznek részt a magyar U17-es versenyzők, a hat fős válogatottból a debreceni Pusztai Dóra és Csáki Szabolcs sikeréért szurkolhatunk.Cikk nyomtatása