U17 női vb: véglegessé vált a csoportbeosztás

2022. 07. 03. (vasárnap) 09.53

A magyar válogatott az Ázsia Bajnokság ezüstérmesét, Japánt kapta meg Belgium és Mexikó mellé.

Az Ázsia Bajnokság befejeztével véglegessé vált a debreceni női U17-es kosárlabda világbajnokság csoportbeosztása. A magyar válogatott Belgium és Mexikó mellett Japán válogatottjával mérkőzhet majd meg a vb első szakaszában.

Július 9. és 17. között újabb rangos kosárlabda világverseny otthona lesz Debrecen, hiszen a tavalyi női U19-es világbajnokság után ezúttal a 17 év alatti hölgyek mérhetik össze erejüket a cívisvárosban. Egy héttel a Főnix Arénában és az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban megrendezésre kerülő torna kezdete előtt fény derült az indulók végleges listájára is, hiszen lezárultak az Ázsia Bajnokság küzdelmei. Azt már előzetesen is tudni lehetett, hogy négy csapat kvalifikálhatja majd magát a kontinensviadalról, így a zárónap bronzmérkőzésén, illetve döntőjén dőlt el, hogy pontosan melyik kvartettbe kerülnek az együttesek.

A harmadik helyért kiírt összecsapást Dél-Korea nyerte Új-Zélanddal szemben, de igazán egyik csapat sem került könnyű csoportba, hiszen utóbbi Németországgal, az USA-val és Malival kapott besorolást a D-jelű kvartettbe, míg a bronzérmes koreaiakat Egyiptom, Kanada és Spanyolország várja majd Debrecenben. A döntőt a tavalyi évhez hasonlóan ezúttal is Japán és Ausztrália vívta egymással, utóbbi óriási küzdelemben egypontos győzelmet aratott. Az aranyéremmel együtt valamivel nehezebb csoportbeosztás is járt a vb-n, hiszen az Ázsia Bajnoki címüket megvédő sárga-zöldek Franciaországgal, Szlovéniával és Argentínával kerültek össze. A japánok a Völgyi Péter vezette házigazda Magyarországot, az oroszok helyére behívott Belgiumot és Mexikót kapták meg maguk mellé az A-jelű négyesbe.

A vb csoportmeccsei szombaton délben rajtolnak, a magyar válogatott 17 óra 30 perctől a Belgiummal mérkőzi majd meg a Főnix Arénában. A bő egy hétig tartó világbajnokságra a belépés végig ingyenes.


Magyar válogatott csoportmeccsei (Főnix Aréna):


Július 9. szombat, 17:30 MAGYARORSZÁG - Belgium

Július 10. vasárnap, 17:30 Japán - MAGYARORSZÁG

Július 12. kedd, 17:30 Mexikó - MAGYARORSZÁG


Teljes menetrend a FIBA hivatalos honlapján megtalálható: ITT. Cikk nyomtatása