Jövő héten rajtol az U17-es női világbajnokság

2022. 06. 28. (kedd) 14.02


Újabb rangos kosárlabda esemény érkezik a cívisvárosba, július 9. és 17. között a női U17-es világbajnokság otthona lesz Debrecen. A Főnix Arénában és az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban több, mint egy héten keresztül küzdenek majd egymással a világ legjobb 17 év alatti tehetségei.

Egy három eseményből álló rendezvénysorozat második állomása veszi kezdetét jövőhét szombaton, hiszen a 2021-es női U19-es vb után idén az U17-es lányok mérkőznek meg majd egymással, míg 2023-ban az U19-es fiúk érkeznek majd Debrecenbe. A tavalyi világverseny több, mint jól sikerült a magyar válogatott számára, hiszen Cziczás László tanítványai az Amerikai Egyesült Állomok és Ausztrália mögött a harmadik helyen végztek a hajdúságban.

A világbajnokságra 12 együttes már kvalifikálta magát, a fennmaradó négy hely pedig a jelenleg is zajló U16-os Ázsia Bajnokság első négy helyezettje számára kiadó. A Völgyi Péter, Iványi Dalma és Ábrahám Márta vezette U17-es nemzeti csapat az Oroszország helyett meghívott Belgiummal, az amerikai régióban bronzérmet szerző Mexikóval és az Ázsia Bajnokság második helyezettjével került egy csoportba. A kvartettből ugyan mind a négy együttes továbbjut a legjobb 16 közé, de a könnyebb nyolcaddöntős ellenfél miatt koránt sem mindegy hányadik helyen zárják csoportjukat a magyar lányok.

Nemzeti csapatunk három hét székesfehérvári edzőtábor után áttette székhelyét Debrecenbe, így már a helyszínen készülhetnek az előttük álló megmérettetésekre. A világbajnokság párhuzamosan két helyszínen zajlik majd, az Oláh Gábor utcai Sportcsarnok mellett a Főnix Aréna lesz az esemény otthona, a mieink utóbbiban fogják játszani csoportmeccseiket. Debreceni érdekeltségei is vannak a válogatottnak, hiszen a debreceni nevelésű, a jelenleg a DVTK-t erősítő Papp Lilla is a csapat tagja, míg a DEAC NBI-es kosárlabdacsapatának technikai vezetője, Tankó István segíti az együttes és a szakmai stáb munkáját.


U17-es magyar válogatott csoportmeccsei:

Július 9. 17:30 MAGYARORSZÁG – Belgium

Július 10. 17:30 Ázsia 2. – MAGYARORSZÁG

Július 12. 17:30 Mexikó – MAGYARORSZÁG

Július 13. Nyolcaddöntők

Július 15. Negyeddöntők

Július 16. Elődöntők

Július 17. Döntő és helyosztók

 Cikk nyomtatása