Egy remek szombati program: Veled Kerek a Világ

2022. 05. 12. (csütörtök) 21.48

A Debreceni Sportcentrum – Sportiskola május 14-én nyolcadik alkalommal rendezi meg az óvodás és kisiskolás sportnapot.

A pandémia miatt az elmúlt két évben sajnos elmaradt a népszerű rendezvény, szombaton viszont ismét benépesül az Oláh Gábor utcai Sportkomplexum, hiszen mintegy 3-4 ezer gyerek érkezik majd az eseményre.

A Veled kerek a világ! sportnap célja, hogy az óvodás és kisiskolás korú gyermekek játékos formában próbálhassák ki a Debreceni Sportcentrum- Sportiskolában űzhető sportágakat, úgymint az atlétikát, a cselgáncsot, a kézilabdát, a kosárlabdát, a labdarúgást, a tollaslabdát, az úszást, a vívást, a kerékpárt, a triatlont, a gyorskorcsolyát és a műkorcsolyát, mindezt szakképzett edzők vezetésével. Mindemellett más debreceni egyesületek sportágai is bemutatkoznak, többek között a vízilabda, küzdősportok, torna, falmászás, fittness, baseball.

Az aktív, vidám családi eseményen színpadi bemutatókkal és ügyességi játékokkal is várja a gyerekeket, szülőket, pedagógusokat egyaránt a DSC-SI. Az óvodák értékes sportszercsomagot vehetnek át akkor, ha legalább tíz gyermek megjelenik intézményenként, ehhez viszont elengedhetetlen a regisztráció, amely már 8 órától várja az érdeklődőket a Sportkomplexum bejáratánál. Fontos, hogy a legnagyobb létszámmal regisztráló három óvoda további nagy értékű nyereményben részesül.

A 9 órakor kezdődő, és előreláthatólag 14 óráig tartó sportnapra előzetesen 28 iskola és 51 óvoda jelezte részvételi szándékát. A felállított standoknál közel harminc sportággal ismerkedhetnek meg a gyerekek, akik kisebb-nagyobb ajándékokat is hazavihetnek majd, továbbá válogatott élsportolókkal is találkozhatnak.

Az eredményhirdetés 13 órakor kezdődik a színpadon. 

Színpadi programok:

09:00: Köszöntő, megnyitó

09:20: Közös bemelegítés

09.45: Piruett Táncstúdió bemutatója

10.10: Keresztesi Róbert freestyle focista bemutatója

10.25: DKSI- DSI Kerékpár szakosztály bemutatója

10.55: Kyosumi SE kyokushin karate bemutatója

11.35: DEAC torna szakosztály bemutatója

12.00: Triál bemutató

12.30: DSC-SI vívó szakosztály bemutatója

12.50: Keresztesi Róbert freestyle focista bemutatója

13.00: Eredményhirdetés, díjátadás

 Cikk nyomtatása