Iliász Nikolász nyerte a hazai válogatót

2022. 05. 02. (hétfő) 13.38

Jelenlegi legeredményesebb fegyvernemünkben, férfi kardban rendeztek szombaton U23-as európai körversenyt, egyben Magyar Kupa-fordulót a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban.

Az eseményt a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áron és Decsi Tamás hagyta ki az olimpiai bronzérmes csapatból, ott volt viszont az egyéni világbajnok Szatmári András, Gémesi Csanád és a DSC-SI kiválósága Iliász Nikolász.

Ha már ott voltak a magyar klasszisok, akkor el is vitték a verseny arany-, ezüst- és bronzérmét. A dobogó legfelső fokára végül Iliász Nikolász állhatott fel, aki a döntőben egy nagyon izgalmas asszóban verte 15-13-ra Szatmári Andrást. Az első hely megszerzése után a DSC-SI kardozója elmondta: “Ez a verseny újabb megerősítést ad számomra, hogy sikerül előrébb és előrébb lépnem. Úgy érzem, határozottabb vagyok, jobban meg merem csinálni azokat az akciókat, melyeket tudok, és sokkal kevesebb hullámvölgyem van egy asszóban, mint korábban. A szezonban másodszor sikerült legyőznöm Andrist, és korábban ez sem volt így, úgyhogy várom a következő nemzetközi feladatokat!”

Eredmények. Férfi kard U23-as európai körverseny, egyben Magyar Kupa-forduló, Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok, 60 induló.

Végeredmény: 1. Iliász Nikolász (Debreceni Sportcentrum-Sportiskola, edző: Gulácsi Ferenc), 2. Szatmári András (MTK), 3. Gémesi Csanád (Gödöllő) és Kaiser Balázs (UTE), 5. Péch Miklós (MTK), 6. Nagy Martin (Vasas), 7. Puy Sebestyén (MTK), 8. Nagy Pál (Vasas).

A döntőben: Iliász-Szatmári 15:13

 

Forrás és fotó: hunfencing.huCikk nyomtatása