A horvátországi edzőtábor után indul a versenyszezon

2022. 03. 25. (péntek) 20.10

Március 6. és 15. között Mimice környékén készült a jövő nagy feladataira a DSI Cycling Team.

A több mint egyhetes edzőtábor után Nagy Zoltán, a kerékpárosok szakosztályvezető elmondta:,,A felkészülésben fontos szerepet töltött be a tavaszi edzőtábor. A csapat-kohézió, a taktikai- és technikai ismeretek elmélyítése, az erőállapot felmérése mellett nagy hangsúlyt kapott a mennyiségi munka, mely közeledve a versenyszezon kezdetéhez, kezd átfordulni a minőségi munka irányába. Nagyon jó és előnyös volt a helyszínválasztás, és szerencsére az időjárás is kegyes volt hozzánk. Gyakorlatilag minden nap tudtunk edzeni, a fiatalok a kilenc nap alatt 26 – 32 órát töltöttek kerékpáron. A felmérések hiteles képet adtak a versenyzők jelenlegi állapotáról.”- zárta gondolatait a szakember.

Mindeközben a még fiatalabbak Bükkszentkereszten táboroztak, továbbá részt vettek a Magyar Kerékpáros Szövetség MTB szakága által szervezett felmérésén. Néhány nappal később pedig a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Varbó térségében pallérozták erejüket, technikai tudásukat.

A csapattal kapcsolatos fontos hír, hogy hétvégén indul a versenyszezon. Örömteli, hogy Anda Attila vasárnap a válogatott színeiben indul a klasszikus, nagy hagyományokkal rendelkező Gent-Wevelgem Juniors 1.Ncup BEL junior futamán. A pálya útvonala egyébként részben a felnőtt futam nyomvonalát tartalmazza, viszont rövidebb.

Szakosztályunkból kerékpárosaink mindemellett két versenyen is rajthoz állnak hétvégén. A fiatalabbak (Gyetkó Dániel, Gyetkó Péter, Kovács Béla, Podgornik Milán, Soós Olivér, Vizi Gáspár) március 26-án az ausztriai 30. KTM Kamptal Trophy mtb versenyen, Wolkersdorfban, míg a nagyobbak (Csáki Szabolcs, Böszörményi László, Böszörményi András, Papp Evelin, Németh Bettina, Sidló Dániel-DKSI) vasárnap a Tevelen rendezendő Sajó Péter Emlékversenyen, mely egyben a hazai Országos Országúti Szezonnyitó is fogják megmérettetni magukat. Cikk nyomtatása