Idén is Veled kerek a világ!

2022. 03. 11. (péntek) 14.14

A Debreceni Sportcentrum-Sportiskola május 14-én immár nyolcadik alkalommal rendezi meg a Veled kerek a világ! elnevezésű sport- és családi napot az Oláh Gábor utcai Sportkomplexumban.

Ha a sportra piramisként tekintünk, az alapokat a széles tömegbázis jelenti, a Debreceni Sportcentrum-Sportiskola pedig évek óta mindent megtesz annak érdekében, hogy a lehető legtöbb fiatallal ismertesse meg az egyes sportágakat. A rendszeres testmozgást májusban újabb esemény népszerűsíti majd, a Veled kerek a világ! családi sportnapon debreceni óvodások és kisiskolások ezrei próbálhatják majd ki az egyes sportágakat.

„Ugyan egyelőre távolinak tűnik a májusi időpont, nem lehet elég korán kezdeni a szervezést – hangsúlyozta Becsky András ügyvezető igazgató az eseményt felvezető sajtótájékoztatón. – Az előttünk álló hetekben felvesszük a kapcsolatokat az intézményekkel, s kollégáimmal arra törekszünk majd, hogy minél színesebb programkínálatot állítsunk össze az óvodásoknak. Egyesületünk számára nem csupán az élsport jelenti a prioritást, szeretnénk elérni, hogy már a legkisebbeknek is szerves részévé váljon a testmozgás, ezáltal később egészséges, céltudatos felnőttek legyenek. A májusi rendezvényen várhatóan ismét több ezer gyermek próbálhatja majd ki az egyes sportágakat, ahol megismerkedhetnek szakosztályainkkal, valamint természetesen a többi debreceni egyesülettel is. Kevés olyan város mondhatja el magáról, hogy annyi sporttal foglalkozó szervezetnek ad otthont, mint Debrecen, ráadásul az önkormányzat is maximálisan támogatja az egészséges életmódot, ezeket a lehetőségeket igyekszünk kiaknázni.”

Debrecen alpolgármestere, Széles Diána szerint a digitális eszközök egyre nagyobb konkurenciát jelentenek a sportnak, ám az önkormányzat minden támogatást megad ahhoz, hogy minél több rendezvény népszerűsítse az egészséges életmódot.

„A Mozdulj, Debrecen! program október közepén indult útjára, az elmúlt hónapokban pedig bebizonyosodott, hogy a sport által közösséget építhetünk, gondolok itt a nyugdíjasok szívbarát sétájára, a gerinctornákra, vagy éppen a jógára. Még rossz idő esetén is több százan vesznek részt ezeken az eseményeken, ami elsősorban a felnőtteknek szól, ugyanakkor fontosnak tartjuk, hogy már a legkisebbekkel is megismertessük a sportot, amit nem lehet elég korán kezdeni. Ebben segít a Veled kerek a világ! családi nap, amely segíthet abban, hogy némileg kiszakadjanak a kicsik a digitális világból, a sport által kitartásra és szorgalomra nevelhetjük őket. A városvezetés minden olyan mozgalmat teljes mellszélességgel támogat, amely az egészséges életmódot népszerűsíti a fiatalok körében.”

Stratégiai és sportszakmai igazgatónk, Makray Balázs elárulta, hogy több mint húsz sportággal ismerkedhetnek majd meg a fiatalok az Oláh Gábor utcai sportcentrumban.

„Az elmúlt években a koronavírus többször is közbeszólt, májusban azonban végre újra találkozhatunk majd a kicsikkel, ezúttal az óvodák mellett az első és második osztályos általános iskolásokat is szeretettel várjuk. Májusban valóban minden sportágat kipróbálhatnak majd a gyermekek, a közös bemelegítést követően a népszerű labdajátékok mellett többek között a short track alapjaival is megismerkedhetnek majd, ezúttal természetesen jég nélkül. Mindhárom kiemelt akadémia kitelepül majd az eseményre, így a labdarúgást, a kézilabdát és a kosárlabdát is kipróbálhatják a fiatalok. A rendezvény kapcsán ezúttal is kiírásra kerül egy rajzpályázat, az eseményen résztvevő gyermekek pályamunkáit szakmai zsűri bírálja majd el.”Cikk nyomtatása