Szépen csillogó bronz a pástról

2022. 02. 28. (hétfő) 12.35

Szombaton a férfiak míg vasárnap a nők léptek pástra a Békessy Béla Emlékversenyen.

A DSC-SI párbajtőrözője Szodoray-Parádi Hunor a 64 között magabiztosan, 15-6-ra győzte le Jakab Gergelyt (DVE), majd a nyolcaddöntőbe jutásért klubtársát, Mező István Ottót búcsúztatta (15-6). A legjobb tizenhat között a Szolnoki Sportiskola vívója, Nagy Kornél következett, akit szintén magabiztosan vert meg (15-9). A negyeddöntőben egy kiélezett csörte végén, döntő tussal bizonyult jobbnak a veresegyházi Szakmáry Sándor ellen, a fináléba kerülésért azonban 15-12-re kikapott a későbbi győztes Balázs Bencétől (MTK Budapest).  

Másnap már a hölgyeké volt a főszerep a szabadidős versenyen. Egyesületünkből a legeredményesebben a hatodik helyig jutó Berényi Rebeka Anna szerepelt, aki Pál Lilit (Egyetemi Vívó Club) múlta felül a harminckettő között (15-7). A következő körben Együd Réka sem tudta megszorongatni (15-10), a negyeddöntőben viszont a zsinórban harmadik Egyetemi Vívó Club-os sportoló, Radics Zsuzsanna megállította (13-15).  

A férfiaknál 69, a nőknél 41 párbajtőröző vett részt a Békessy Béla Vívócentrumban megrendezett, kétnapos versenyen. Cikk nyomtatása