Elhunyt Csollány Szilveszter

2022. 01. 24. (hétfő) 19.14

Ötvenegy esztendős korában elhunyt Csollány Szilveszter olimpiai-, világ és Európa bajnok tornász.


Egy ország szurkolt neki, egy ország imádkozott a gyógyulásáért és bízott benne, hogy a magyar tornasport legendás alakja legyőzi a koronavírust. Szilas még tavaly év végén fertőződött meg, és súlyos állapotban lélegeztetőgépre került. Heteken keresztül szinte nem érkezett hír az állapotáról, az elmúlt napokban azonban több helyen is azt olvashattuk, hogy van remény! Döbbenetes, az a bizonyos fény ma délután végleg kialudt az alagút végén…


A Debreceni Sportcentrum az elmúlt húsz évben több mint harminc világversenyt szervezett, számos magyar sikernek lehettünk részesei Debrecenben. Az eredményeket, a felejthetetlen pillanatokat illetően mindenképp az élre kívánkozik a 2002-ben a Főnix Csarnokban megrendezett Szerenkénti Tornász világbajnokság, ahol bíztunk benne, hogy eredményesen szerepel majd a magyar válogatott, annál is inkább, hiszen a mieink a vb előtt már két héttel birtokba vehették a Főnixet és szokhatták meg az új környezetet.


Akitől leginkább várhattuk az aranyat, Sydney olimpiai bajnoka, az ekkor már Európa-bajnok, ötszörös vb ezüstérmes Csollány Szilveszter volt. A soproni születésű világklasszis nem szeretett volna még egy újabb ezüstöt gyűrűn, Ő a magyar Himnuszt akarta meghallgatni, a dobogó legfelső fokán állva. Szilas egy bicepszsérülés után, jó formában és erőben várta a rajtot. Csollány meggyőző teljesítménnyel jutott el a döntőig, ahol maximális koncentrációval kezdte meg gyakorlatát, és úgy folytatta, ahogy előzetesen edzőjével eltervezték. A végén pedig szinte felrobbant a hangorkántól a Főnix. Csollány Szilveszter 9.725-ös pontszámmal világbajnok!

2002-ben egy álom teljesült, 2022-ben egy álom szertefoszlott…

Nyugodj békében Szilas!             

 

Fotó: MTICikk nyomtatása