Három érem a korosztályos bajnokságról

2021. 09. 21. (kedd) 12.40

Hétvégén Győr adott otthont a 2006-os és 2007-es születésű atléták magyar bajnokságának.

Az U16-os versenyen biztató formát mutattak a Debreceni Sportcentrum-Sportiskola fiataljai. A lányoknál a 80 méteres gátfutás előfutamai során Balogh Laura (fotón balra) magabiztosan jutott tovább, majd a döntőben élete legjobbját érte el (11.65), ami ezúttal a második helyhez volt elég Perényi Gabriella tanítványának. 100 síkon Darai Laura Zita szállt harcba az éremért, aki szintén egyéni rekordot futott (12.58) az Olimpiai Sportparkban, megszerezve a jól megérdemelt bronzot.

A fiúknál súlylökésben a dobogó második fokára állhatott fel Tóth Nándor, aki az utolsó, hatodik sorozatban elért dobásával (15.03) egyben átírta egyéni csúcsát is.

A verseny legpechesebb debreceni atlétája egyértelműen az 1500 méteres akadályfutásban induló Kuszkó Lara volt, aki 200 méterrel a cél előtt még a második helyen állt, viszont sajnos az egyik gátban elesett. Ezt követően hatalmas akaraterővel és kitartással mégis befejezte – hetedikként- a döntőt, mindenki számára példaértékű hozzáállást tanúsítva. Cikk nyomtatása