Örök élmény marad számukra az olimpia

2021. 08. 03. (kedd) 10.49

Az Amerikai Egyesült Államok és Lettország győzelmével zárult az olimpiák történetének első kosárlabda 3x3 versenye. Bár a magyar női és férfi csapat, ha egy hajszállal is, de lemaradt az ötkarikás játékokról, volt magyar érdekeltsége a rendezvénynek. Stion Éva, Papp Alexandra és Fülöp Ádám a mérkőzések alatt az asztalszemélyzet feladatait látta el Tokióban.

A három szakember már 2015 óta segíti a debreceni 3x3-as eseményeket, nem véletlenül kereste meg őket a szervezőbizottság. -A 2019-es világversenyek alatt kerestek meg bennünket, hogy lesz majd egy rendezvény, ahol számítanának a munkánkra. Néhány hónappal később fel is vették velünk a kapcsolatot, és amikor közölték, hogy ez a rendezvény az Olimpia lesz, elkezdtem keresni a kandikamerát, azt hittem csak viccelnek. -emlékezett vissza arra a pillanatra Stion Éva, mikor megtudta, hogy számítanak a munkájukra Tokióban.  -Ennek fényében kicsit csalódás volt, hogy 2020-ban elhalasztották a versenyt, de folyamatosan kapcsolatban voltunk, a legnehezebb időszakokban is bíztattak, hogy jó esély van a rendezésre. Maga a verseny hatalmas élmény volt, de csak a hazaérkezés után kezdtem el felfogni az egészet.

Az asztalszemélyzet tagjakén már hatodik éve dolgoznak együtt ebben a felállásban a különböző debreceni rendezésű 3x3-as világversenyeken, Stion Éva a jegyzőkönyvekért, Papp Alexandra az eredményjelzőért, Fülöp Ádám pedig a támadóidő méréséért volt felelős.

-Egy kicsit szokatlan volt, hiszen Tokióban egy másik programmal kellett dolgozni, de szerencsére hamar megszoktam. Az első meccs előtt egy kicsit izgultunk, de az elmúlt években felszedett rutin segített, így nem volt semmi gond a torna során. Minden pillanatát élveztem, még akkor is, ha nézők nélkül azért nem volt teljes az élmény, és a buborék miatt a versenyhelyszínen és a szállodán kívül nem mehettünk sehova. -foglalta össze az olimpián tapasztaltakat Papp Alexandra.

Fülöp Ádám szintén nagy rutinnal rendelkezik a 3x3-as világversenyeken, az asztalszemélyzeti feladatok mellett a játékvezetésben is rengeteg tapasztalatot szerzett már.

-Felemás érzéseim vannak a tornával kapcsolatban, hiszen a koronavírus miatt elég sok volt a bizonytalanság, még az érkezés napján is, de ezt követően szerencsére minden elsimult, a szervezés nagyon profi volt. Az átállás számomra kicsit nehezen ment, hiszen a beosztásunk miatt nem volt egyszerű pihenni, de a végére sikerült ezt is megszoknunk. Összességében óriási élmény és hatalmas megtiszteltetés volt, hogy kint lehettünk az olimpián, mindannyiunk számára egy örök emlék marad. -foglalta össze az elmúlt heteket Fülöp Ádám, majd a soron következő feladatokra is kitért. -Most az öt az öt elleni U19-es női világbajnokság következik, melynek a próbanapján már túl vagyunk, egy kicsit más lesz a munka a sportág klasszikus szakágában, de nagyon várjuk már a 7-i kezdést. Augusztus végén pedig újra a 3x3 lesz terítéken, úgyhogy mozgalmas hetek elé nénzünk.

Mint ismert, augusztus 7. és 15. között U19-es női világbajnokságot rendeznek a Hódos Imre rendezvénycsarnokban és az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban, majd augusztus 24-29-ig 3x3 U18-as világbajnokság és World Tour Masters forduló lesz a Kossuth téren. 

Cikk nyomtatása