Nem jutott döntőbe a 4x100-as férfi vegyes váltó az olimpián

2021. 07. 30. (péntek) 16.41

A Bohus Richárd, Takács Tamás, Kós Hubert, Holoda Péter összeállítású magyar vegyes váltó 3:34.91-es idővel a 8. helyen végzett előfutamában, végül összességében a 13. időt érte el.

A DSC-SI úszója, Holoda Péter a négyes utolsó tagjaként ugrott vízbe és 48.89-es időeredménnyel teljesítette a távot.

Nyilatkozatok

Bohus Richárd: – Én azt mondtam a srácoknak, hogy a legfontosabb: minél többet versenyezzenek. Szerezzenek rutint, érezzék, mi a legfontosabb, tudják, hogyan kell koncentrálni. Ha versenyzel, csak egyetlen pálya van az uszodában. A tiéd, a többi nem létezik, csak arra szabad figyelni. Ezt meg kell tanulniuk a fiatalabbaknak, és ezt csak versenyzéssel lehet. A váltásainkat pedig mentsük el legközelebbre, és copy-paste-tel vigyük át, mert ez rengeteget jelenthet, ha igazán összejön egy jó váltó. Azt nem tudom, meddig nyomom még, az én koromban már nem lehetnek hosszútávú tervek, de a váltókat motiváló beszédeket bármikor elvállalom.

Kós Hubert: – Számomra már az óriási dolog, hogy itt lehettem ezen az olimpián. Amit Ricsi mondott, az teljes mértékben igaz: nagyon sok tapasztalatot kell még szereznem, hogy mindig, minden helyzetben ki tudjam hozni magamból a legjobbat. Ezt most a kettővegyes alkalmával is megtapasztaltam. Sajnos, nekem tavaly kimaradt több fontos ifiverseny, az idén is, mert az olimpiára készültem, ahol több élesebb versenyhelyzetet megtapasztalhattam volna.

Takács Tamás: – Ugyanezt tudom mondani, amit Hubi és amiről Ricsi is beszélt. A tapasztalat nagyon fontos: én például pontosan tudtam, hogy mit csinál majd a mellettem úszó fehérorosz, hogy rajtol, mit úszik, túlzottan sokat figyeltem, és mivel kissé meglepődtem, hogy mindezek fényében mégis előtte vagyok a forduló után, ki is zökkentem kicsit. Fontos tanulság, hogy legfeljebb az utolsó tíz méteren nézelődünk. Egyébként nagyon nem volt könnyű ennyi időt várni az első úszásra, miközben már mindenkinek lement a száma, és a többség jól is úszott – nagyon vártam már, hogy végre én is vízbe kerülhessek. Ma megtörtént, beleadtunk mindent, ez most ennyire volt elég.

Holoda Péter: – Így jár az, aki fél éven át folyamatosan azt hajszolja, hogy sikerüljön kvótát szereznie ötven gyorson, de nem jön össze neki, úgyhogy marad egy száz gyors a váltóban. Az első ötven elég jól sikerült, el tudtam jönni a fehérorosztól, aztán a második ötvenre szépen kezdett fogyni a levegő, és akkor visszavágott, és lenyúlt a végén.

 

Forrás: musz.huCikk nyomtatása