Múltidéző: 2013

2020. 09. 21. (hétfő) 08.00


Július 1-én ünnepelte 20. születésnapját a Debreceni Sportcentrum, amely többek között a létesítmények üzemeltetése és a versenyeztetés mellett 32 világversenyt, valamint több tucat felnőtt és utánpótlás korosztályos bajnokságot szervezett és bonyolított le a két évtized alatt. Visszatekintő írásaink során felidézzük az aktuális év legfontosabb eseményeit, rendezvényeit, hazai-és nemzetközi szempontból.


A 2013-as év debreceni csúcseseménye a március 8. és 10. között megrendezett Rövidpályás Gyorskorcsolya világbajnokság. A Főnix Csarnokban 35 országból 131 sportoló küzdött meg a helyezésekért. A szurkolók részéről nagy volt az érdeklődés, hiszen naponta mintegy 2000-2500 néző látogatott ki a versenyekre, miközben Malmöben az Európa-bajnokságon körülbelül 200 néző volt naponta.
A beugróként induló dél-koreai Sin Da Woon lett a legeredményesebb férfiversenyző a vb-n. 


A sérült címvédő, Kwak Yoon-Gy helyén indult korcsolyázó az 500 méteren kívül minden egyéni számban nyerni tudott, ezzel az összetett győzelem is az övé lett. Váltóval is első helyen végeztek volna, ám lökdösődés miatt kizárták a csapatot. Három aranyérme mindenképp hatalmas meglepetés volt. A nőknél a bombaformában érkező kínai Wang Meng bizonyult a legjobbnak, aki az 1500 méter kivételével mindent megnyert, így négy aranyéremmel térhet haza.