Múltidéző: 2008

2020. 08. 17. (hétfő) 08.00


Július 1-én ünnepelte 20. születésnapját a Debreceni Sportcentrum, amely többek között a létesítmények üzemeltetése és a versenyeztetés mellett 32 világversenyt, valamint több tucat felnőtt és utánpótlás korosztályos bajnokságot szervezett és bonyolított le a két évtized alatt. Visszatekintő írásaink során felidézzük az aktuális év legfontosabb eseményeit, rendezvényeit, hazai-és nemzetközi szempontból.


2007 novemberében nyerte el a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége az U18-as férfi B divíziós Európa-bajnokság rendezési jogát, de csupán 36 nappal a kezdés előtt dőlt el, hogy a kontinensviadal helyszíne mégsem Szombathely, hanem Debrecen lesz. A július 26. és augusztus 3. között megrendezett Eb-n a mieink végül a 17.helyen végeztek.

2008-ban az is eldőlt, hogy decembertől a Sportcentrum üzemelteti a 2006 októberében átadott Debreceni Sportuszodát. A létesítményben az 50 méteres, 10 pályás versenymedence mellett 25 méteres edzőmedence, tanmedence, jakuzzi, finn szauna és egy kültéri termál medence is található. Az 50 méteres medencéje egy elhúzható fal segítségével 25 vagy 33 méteressé is átalakítható. Úszó-, és szinkronúszó versenyek, vízilabdakupák és edzőtáborok megrendezése mellett rövidpályás úszóversenyek lebonyolítására is alkalmas, emellett a szabad- és tömegsport meghatározó helyszíne is. A Sportuszoda az elmúlt években számos színvonalas viadalnak is otthont adott. Úszó országos-, sőt Európa-bajnokságok, válogatott vízilabda mérkőzések helyszíne is volt. Hamarosan folytatjuk 2009-cel.Cikk nyomtatása