Idén is lesznek 3×3 kosárlabdaversenyek Debrecenben!

2020. 08. 11. (kedd) 16.37

A járványhelyzet miatt a hivatalos U18-as 3×3 világbajnokságot törölte a FIBA, mégsem marad kosárlabda nélkül Debrecen főtere. Augusztus végén 3×3 Youth Games néven nemzetközi versenyt rendez városunk, valamint a 3×3 FIBA World Tour debreceni versenye is lebonyolításra kerül.

Kedd reggel jelentette be a FIBA, hogy az érdekelt együttesek koronavírus-helyzet okozta utaztatási nehézségeire való tekintettel törölte az augusztus 26. és 30. közötti, debreceni U18-as világbajnokságát. Ennek kapcsán kerestük Becsky Istvánt, a szervezőbizottság elnökét, aki elmondta: idén is lesznek 3×3 versenyek a Kossuth-téren.

 -Sajnos jelenleg több olyan ország is van, ahonnan a kiutazás nagy nehézségek árán oldható csak meg, ezért egyeztetve a FIBA-val és a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségével úgy döntöttünk, hogy az U18-as világbajnokságot nem rendezzük meg az idén. Mivel Magyarországon a hatályos jogszabályok értelmében tartható egy ilyen jellegű sportesemény, úgy döntöttünk, hogy “3×3 Youth Games Debrecen 2020 “néven nemzetközi tornát szervezünk az utánpótlás korosztály számára, az eredeti időpontban, augusztus 26. és 30. között. A változások a FIBA World Tour Masterst nem érintik, a felnőttek 29-én és 30-án lépnek majd pályára Debrecenben, a Nagytemplom előtti Kossuth téren.

Becsky István a cívisvárosi szurkolók szerepére is kitért.

– A debreceni kosárszerető közönség kiszolgálása is kulcssszerepet játszott döntésünkben. Hála Debrecen városának, a FIBA-nak, és az MKOSZ-nek, 2014 óta minden évben bizalmat kapunk valamilyen 3×3-rendezvény megszervezésére, és ez jelen állás szerint idén sem lesz máshogy. Természetesen minden egészségügyi intézkedést maximálisan be fogunk tartani, illetve igyekszünk rugalmasak lenni, hiszen tudjuk, hogy az előírások bármikor változhatnak – zárta mondandóját a szervezőbizottság elnöke.

Forrás és fotó: debka.huCikk nyomtatása