Múltidéző: 2003

2020. 07. 13. (hétfő) 08.00


Július 1-én ünnepelte 20. születésnapját a Debreceni Sportcentrum, amely többek között a létesítmények üzemeltetése és a versenyeztetés mellett 32 világversenyt, valamint több tucat felnőtt és utánpótlás korosztályos bajnokságot szervezett és bonyolított le a két évtized alatt. Visszatekintő írásaink során felidézzük az aktuális év legfontosabb eseményeit, rendezvényeit, hazai-és nemzetközi szempontból.

2003-ban sem maradt világesemény nélkül Debrecen, hiszen október 24-26. között Európa legjobb aerobic versenyzőit látta vendégül a Főnix Csarnok. A háromnapos kontinensviadal megnyitóján Varga Miklós előadásában felcsendült az Európa című dal, majd Attila Oerseyl, az Európai Tornaszövetség (UEG) alelnöke nyitotta meg az Európa-bajnokságot, melyen 23 nemzet 204 versenyzője indult.
Sajnos a pénteki nyitónap után a várakozás alatt szerepeltek a magyarok. A trióknál a csapatunk legnagyobb reménységének számító, korábbi kétszeres Eb-ezüstérmes Dóka Gabriella, Sipos Mónika, Lehoczky Adrienne összeállítású hármas csupán 11,348 pontot kapott a gyakorlatára, és az előttük szerepelt hat trió egyikét sem előzték meg. A végén az is eldőlt, hogy a 19 trió összevetésében a mieink végül a 18. helyen zártak.

A pénteki és szombati selejtezőben elért eredmények alapján egyetlen hazai versenyző sem lehetett volna ott a nyolcas döntőkben, de a kiírás értelmében ebben az esetben kilences finálékat rendeztek, s a házigazda legjobbjai "szabad kártyával" indulhattak. Így a férfiaknál Tyeklár Ramón, a nőknél Rácz Borbála, a vegyes párosok között a Tóth Barnabás, Szabó Viktória, a trióknál a Dóka Gabriella, Lehoczky Adrienne, Sipos Mónika egység, illetve a csoport kategóriában a Sifter Tímea, Szabó Viktória, Nagy Brigitta, Járai Dóra, Pelcsinszky Vera, Németh Gyöngyi összetételű csapat is felléphetett. A mindössze 18 éves Tyeklár Ramón az egyik francia ellenfelét megelőzte, így nyolcadik lett, ezen kívül hivatalosan négy kilencedik helyet szereztünk.