Három debreceni atléta a Csapat Eb-n

2019. 08. 08. (csütörtök) 16.11

A norvégiai Sandnesben péntektől vasárnapig 11 ország 597 sportolója (312 férfi, 285 nő) áll rajthoz a Csapat Európa-bajnokság 1. ligájában.

Kozák Luca, Szilágyi Réka és Koroknai Tibor is bekerült a magyar válogatott keretébe, amely az első ligában maradást célozza meg a három napos kontinensviadal során. A csapat Európa-bajnoki rendszer átalakítása miatt meglehetősen nehéz lesz kiharcolni a bennmaradást, mivel a liga első helyezettje jut fel a Szuper Ligába, míg az utolsó öt (!) helyezett a második ligába kerül. A Debreceni Sportcentrum-Sportiskola atlétái jó formában várják a versenyt, hiszen a trió mindegyik tagja aranyérmet szerzett a felnőtt országos bajnokságon. Norvégiában Kozák Luca 100 gáton és a 4x100-as váltóban, Szilágyi Réka gerelyhajításban, míg Koroknai Tibor 400 gáton és a 4x400-as kvartettben versenyez majd.   

Érdekesség, hogy az egyébként erős magyar válogatottban a honi atlétika első világbajnoka, Márton Anita két számban, súlylökésben és diszkoszvetésben is elindul.  

Az ellenfelek: Belgium, Fehéroroszország, Hollandia, Írország, Litvánia, Norvégia, Portugália, Románia, Szlovákia és Törökország.Cikk nyomtatása