Újabb három bajnoki cím a fővárosból

2022. 06. 27. (hétfő) 12.25

Klekner Hanga, Szilágyi Réka és Koroknai Tibor is győzött a 127. Atlétika Magyar Bajnokságon.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Kozák Luca a 100 méteres síkfutásban ezüst, míg 100 gáton új országos csúccsal aranyérmet szerzett a Lantos Mihály Sportközpontban. Szerencsére nem ez volt az egyetlen remek eredmény a DSC-SI atlétáitól. Egyértelmű esélyesként, címvédőként várta a rúdugrás rajtját Klekner Hanga, aki gyakorlatilag akkor mutatkozott be, amikor ellenfelei már befejezték a versenyt. Legnagyobb riválisa, a pécsi Garamvölgyi Petra kerek négy méterig jutott, Hanga viszont a 4.10-et és a 4.30-at is elsőre vitte át. Már biztos aranyérmesként emeltetett 15 centit, melyet két sikertelen kísérlet után eredményesen teljesített, tovább javítva egyéni csúcsán (4.45). Szabóné Molnár Krisztina tanítványa a 4.56-os magasságon is tett három kísérletet, mellyel épp edzője országos csúcsát dönthette volna meg, ám ez most még nem sikerült.

A zárónapon Szilágyi Réka szintén címvédőként várta a gerelyhajítás fináléját, a papírforma nem borult, olimpikonunk 57,46 méteres eredményével Kövér Fannit (55,32 m) és Moravcsik Angélát (50,37 m) is maga mögé utasította. Megjegyzendő, a DSC-SI kiválósága nyolc éven belül a hatodik aranyérmét gyűjtötte be. 400 gáton Koroknai Tibor sem bízta a véletlenre az elsőséget, hiszen rajt-cél győzelemmel teljesítette a távot (50.99) megszerezve kilencedik bajnoki címét a távon.

Férfi hármasugrásban Iván Zsomborért szoríthattunk, aki az ötödik sorozatban elért 14.94-es ugrásával a bronzéremig jutott.

 

Fotó: Magyar Atlétika/facebook

 Cikk nyomtatása