Nagyüzem volt a bringásoknál

2022. 03. 29. (kedd) 10.20

Itthon, Ausztriában és Belgiumban is rajthoz álltak a DSI Cycling Team kerékpárosai.

A sort a fiatalabbak nyitották, akik szombaton a 30. KTM Kamptal Trophy mtb versenyen, Wolkersdorfban mutatták meg tudásukat az U13-as és U15-ös korosztályban. Sajnos a több technikai probléma mellett bukás is nehezítette a dolgukat, mindemellett a rangos mezőnyben rengeteg tapasztalatot szereztek.

Eredmények:

U13: Gyetkó Péter – 28. Kovács Béla – DNF

U15: Soós Olivér – 15. Vizi Gáspár – 19. Gyetkó Dániel – 21.

Másnap már a Tevelen megrendezett Sajó Péter országúti emlékversenyen szoríthattunk szakosztályunk versenyzőinek, akik népes nemzetközi mezőnyben, szép időben bizonyíthattak, és bizonyítottak is! Az U19-es Papp Evelin nem engedte ki kezéből a győzelmet, aki a siker után elmondta:,, Nagyon jól éreztem magam a versenyen, tetszett a pálya. Nemrég volt a csapat edzőtáborban Horvátországban, ami hozzájárult ahhoz, hogy jó erőben legyek. Szerencsére nem volt technika problémám sem. Jól mentek az emelkedők, motivált voltam. Az edzőm buzdítása is sokat segített, és még maradt erőm a hajrára is, melynek köszönhetően sikeresen értem célba.” -zárta gondolatait Evelin.

A két évvel fiatalabbaknál szintén remekelt a szökést kialakító, majd a finisben másodikként célba érkező Csáki Szabolcs, aki úgy fogalmazott: ,, Az első körben próbáltam megnyomni az emelkedőket, hátha sikerül szökést kialakítani. Próbáltam felmérni az erőviszonyokat. A második kör közepén egy kedvező helyzetből sikerült kialakítanom egy három fős elmenést. Másfél kör alatt sikerült kialakítanunk közel négy perces előnyt. A cél előtti emelkedőn döntöttük el a helyezéseket. Végül a második helyen sikerült beérkeznem a célba”- mondta Csáki Szabolcs.

Eredmények:

U17: Csáki Szabolcs -2. Böszörményi László – 16.

WU19: Papp Evelin – 1.

U19: Böszörményi András – 14.

U23: Sidló Dániel (DKSI) – 6.

A hétvége krónikájához tartozik, hogy Anda Attila szintén vasárnap, a válogatott színeiben részt vett a klasszikus belga verseny, a Gent-Wevelgem Juniors 1.Ncup BEL junior futamán, amely után elmondta:,, „Pár nappal a vasárnap reggeli rajt előtt utaztunk ki a helyszínre, hogy alaposan bejárhassuk a pálya fontosabb szakaszait. A versenynapon a mezőnyben való helyezkedés során sajnos egy bukásba keveredtem, emiatt leszakadtam a főmezőnyről és nem tudtam befejezni a versenyt. Aznap délután az elitek befutóját is megtudtuk nézni, ahol parádés hangulat volt. Összességében, egy ilyen magas szintű eseményen sokat tanultunk és hasznos tapasztalatokat tudtunk gyűjteni. Emellett nagyon nagy élmény volt az olyan ikonikus macskaköves emelkedőkön versenyezni, mint például a Kemmelberg.”-értékelt a DSI Cycling Team kerékpárosa.

Április első hétvégéjén sem unatkoznak majd sportolóink, hiszen a csehországi Brno-ban mtb, míg a szlovákiai Nagyszombaton kritérium- és országúti mezőnyversenyen állnak rajthoz. Cikk nyomtatása