U17-es női világbajnokság - többismeretlenes csoportban a magyar válogatott

2022. 03. 22. (kedd) 16.20

Nemzeti csapatunk Mexikóval, az Ázsia Bajnokság 2. helyezettjével, valamint egy Oroszország helyett induló, még ismeretlen európai csapattal került egy négyesbe a debreceni világbajnokságon.

Kedden délután a frissen átadott Magyar Kosárlabdázás Házában megtartották a július 9. és 17. között Debrecenben megrendezésre kerülő U17-es női kosárlabda világbajnokság sorsolását. A Főnix Arénában és az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban megrendezésre kerülő világversenyen a magyar válogatott közepes erősségű csoportba került.

A Nemzetközi Kosárlabda Szövetség által élőben közvetített eseményen Béres Tímea, sokszoros magyar válogatott klasszis mellett a DEAC női szakosztályának két kiválósága, Szabó Zita és Szabados Dorottya segédkeztek a sorsolásban. Nemzeti csapatunk az A-csoportba kapott besorolást, ahol Mexikó biztosan az ellenfele lesz. A közép-amerikai ország mellett az az európai nemzet került még a kvartettbe, amely Oroszország helyett fog indulni, kilétéről a FIBA még később dönt. A négyes utolsó tagja a júniusi U16-os Ázsia-bajnokság második helyezettje lesz.

A csoportokból mind a négy csapat továbbjut a nyolccaddöntőbe, a helyezés azonban az egyenes kieséses ágak miatt rendkívül fontos. A mieink négyesében sok még az ismeretlen, mindezek ellenére bőven kerülhettek volna nehezebb csoportba is a magyar lányok.

A 2022-es U17-es női világbajnokság csoportbeosztása:

 

A csoport: Mexikó, MAGYARORSZÁG, Európa*, Ázsia 2**

B csoport: Ázsia 1*, Franciaország, Argentína, Szlovénia

C csoport: Egyiptom, Kanada, Spanyolország, Ázsia 3*

D csoport: Németorszűg, USA, Mali, Ázsia 4*

 

*: Később dönt arról a FIBA, hogy ki kapja Oroszország helyét.

**: A június 24-30. között megrendezendő U16-os Ázsia-bajnokság első négy helyezettje.

 Cikk nyomtatása