Bujárszki Ádám: Fantasztikus volt az elmúlt öt év!

2018. 07. 07. (szombat) 12.24

Egy korszak véget ért, a szezon végén befejezte a kézilabdázást a Debreceni Sportcentrum-Sportiskola színeiben a 2004-es születésű leány csapat.

A 2017-2018-as pontvadászatban az U13-as Gyermekbajnokságban a Győri Audi ETO KC mögött azonos pontszámmal, csak rosszabb gólkülönbséggel ezüstérmes pozícióban zárt az együttes, míg az Országos Serdülő Bajnokságban a két évvel idősebbeknél az előkelő ötödik helyen végzett.

A lányokkal 2013 óta foglalkozó Bujárszki Ádám edző a sikerekről, a rengeteg közös élménnyel teli időszakról mesélt:,,U9 szivacskézilabda. Ebben az évben vettem át a 2004-es korosztályt. Nagyon más felfogásban kezdtem edzeni a csapatot. Felrúgtam majdnem minden alapszabályt. Szinte mindent feltettem az egyéni képességek fejlesztésére. Fél év után a gyerekektől kaptam egy levelet, amiben az állt, hogy Ádám bácsi, mikor fogunk játszani!

Alig telt el pár hónap és már Főnix Kupát nyertünk. A következő évben tisztában voltam azzal, hogy a bajnokságban fel kell játszanunk az idősebbekhez. Meg is lett az eredménye, hiszen Régió Bajnokok lettünk. Elkezdtünk tornákra járni az egész országban, hogy feltérképezzük és megismerjük a közvetlen riválisainkat. Nagyon sokat fejlődtünk és tanultunk ezeken a tornákon. Kezdtünk nagy célokat magunk elé tűzni. Nem szerettünk volna, hanem akartunk U11-es országos döntőt játszani. Nagyon szép sikerrel zártuk az évet az ország második legjobb csapata lettünk. Fantasztikus csapategység és csapatszellem alakult ki ebben a szezonban. A versenykiírásnak köszönhetően volt egy átmeneti évünk, amikor meg kellett bontani a csapatot. Az egység nem bomlott meg hiszen év végén újra összeállva a horvátországi Makarskán tornát tudtunk nyerni. Komoly terveket szövögettünk az utolsó évünkben. Két fronton szerettünk volna helytállni Gyermekbajnokság és Országos Serdülő Bajnokság. Ennek megfelelően készültünk és edzettünk. Tudtuk, hogy a legnehezebb év következik.

Végül hatalmas csatában, azonos pontszámmal, rosszabb gólkülönbséggel a Győri ETO KC mögött második helyezést értünk el a korosztályos bajnokságban. Az öt év alatt végig az jellemezte a csapatot, hogy nagyon szerettek edzeni és játszani! Leírhatatlan szintre jutottunk el az alázat, a tisztelet és a csapategység területén. Elképesztő sportembereket ismertem meg bennük! Nagyon köszönöm a CSAPATNAK ezeket a csodálatos éveket. További sok sikert kívánok tanítványaimnak, akik a DVSC-ben folytatják pályafutásukat. Hatalmas köszönet a SZÜLŐKNEK, akik támogatták a csapatot és végig mellettük voltak. Külön köszönet a Debreceni Sportcentrum – Sportiskola és a kézilabda szakosztály vezetésének, hogy mindenben támogatták a csapatot! Cikk nyomtatása