Tóth parádé Trencinben

2017. 10. 09. (hétfő) 10.12

Az Európai Tollaslabda Szövetség két korosztály (U15, U17) számára rendezett nemzetközi versenyt a felvidéki városban.

A Debreceni Sportcentrum-Sportiskola hétfős csapattal vett részt a 18 ország játékosait felvonultató rangos tornán, ahol Tóth Kristóf (képen) végig fantasztikus formában versenyzett. A debreceni tehetség az U15-ös korcsoport egyéni küzdelmei során sima győzelmekkel jutott a főtáblára, majd ott az aktuális ukrán, spanyol, osztrák és végül orosz ellenfelénél is jobbnak bizonyult, így megszerezte az aranyérmet! Érdekesség, hogy az egész verseny egyik legszínvonalasabb mérkőzését a – legjobb nyolc között- spanyol ellenfelével játszotta, ahol a három játszmás találkozón a sportág minden szépségét bemutatta a két fiatalember.

Kiss Benjamin szintén továbbjutott a csoportjából, de a folytatásban a későbbi ezüstérmes orosz tollaslabdázó ellen alulmaradt.  Viszont a páros eredményhirdetésénél Ő is érdekelt volt, hiszen Tóth Kristóffal az oldalán csak a fináléban szenvedtek verseséget az orosz duótól.

Az U15-ös lányoknál Orosz Tekla és Kovács Fanni is sikerrel vette a csoportkört, viszont a főtáblán már nem sikerült győztesen elhagyniuk a pályát. A sorsolás szeszélye folytán Siska Emese egy csoportba került Orosz Teklával, dicséretes, hogy külföldi ellenfeleinél jobbnak bizonyult, de a továbbjutásról döntő meccset csapattársa nyerte.

A két évvel idősebbek mezőnyében Szoták Kitti remekelt, a DSC-SI játékosa hatodik nemzetközi versenyéről az ötödik érmét hozta haza.  Kitti az elődöntőben nem bírt az ázsiai származású, első helyen végző holland tollaslabdázóval, de a bronzéremnek köszönhetően az U17-es európai ranglistán egy helyet előre lépve már a harmadik helyet foglalja el!

Ombódi Leila most mérsékeltebb teljesítményt nyújtott és az első körben búcsúzott a további küzdelmektől. Cikk nyomtatása