K. Szabó Gabriella tizedik helyen végzett az U20-as világbajnokságon

2021. 08. 20. (péntek) 22.14

Perényi Gabriella és K.Szabó Gábor tanítványa másodjára is szenzációsan futott a kenyai Nairobiban, csupán egy hajszál választotta el a döntőbe jutástól.

Élete eddigi legnagyobb megmérettetésén sikerrel vette az első akadályt K. Szabó Gabriella, a Debreceni Sportcentrum-Sportiskola kiválósága tegnap délelőtt remek versenyzéssel bejutott a Nairobiban zajló U20-as atlétikai világbajnokság elődöntőjébe. Gabi évek óta a 800 méteres síkfutást tekinti fő számának, ezúttal is ebben állt rajthoz, a csütörtöki versenynapon pedig bebizonyosodott, hogy a debreceni lány korosztályában a nemzetközi élmezőnybe tartozik.

Az elődöntő ugyanakkor már mindig más kávéház, hiszen itt két futamba sűrítik a teljes elitet, ahonnan csak a legjobb három-három futó jut tovább idővel, valamint további ketten helyezéssel. Gabika az elsőbe kapott besorolást, az előfutamhoz hasonlóan ismét Svitlana Zhulzhyk társaságában, ezúttal azonban nem az ukrán tűnt a legnagyobb riválisnak, sokkal inkább az etióp Ayal Dagnachewtől tarthattunk.

Némi meglepetésre a korosztályos Eb-4. Deligianni kezdett a legjobban, percen belüli 400-at repesztett a görög, s mivel az etióp tartotta vele a lépést, számítani lehetett rá, hogy ez lesz a gyorsabb futam. K. Szabó Gabi a nyolcadik helyen futott féltávnál, de egyáltalán nem szakadt le a mezőnytől, aki pedig ismeri, sejthette, hogy bőven van még benne erőtartalék a hajrára. Volt is, a DSC-SI kiválósága két pozíciót javítva, kifejezetten jónak mondható idővel (2:08.05) végül a hatodik helyen ért célba futamában, azaz nüánszok hiányoztak a csodához, a világbajnoki döntőbe jutáshoz.

A pillanatnyi keserűséget hamar önfeledt nevetés váltotta fel, K. Szabó Gabriella ugyanis a világ tizedik legjobb húsz éven aluli futója 800 méteren, aki Tallinn után Nairobiban is bizonyította, hogy a legmagasabb szinten is megállja a helyét. Cikk nyomtatása