Nem sikerült az 100 méteres gátfutás elődöntője Kozák Lucának az olimpián

2021. 08. 01. (vasárnap) 17.57

Sporttörténelmi pillanatoknak lehettünk szemtanúi a XXXII. nyári olimpiai játékok vasárnapi programjában.

Női 100 méteres gátfutásban a DSC-SI kiválóságának, Kozák Lucának szurkolhattunk, hogy bejusson az olimpiai döntőbe. Óriási lendülettel és ezáltal jogos önbizalommal érkezett az olimpiára, hiszen májusban már a szezon elején teljesítette a kvalifikációs szintet és Tokióban is bravúros versenyzéssel jutott tovább a selejtezőből. Vasárnap a 25 éves magyar atléta rögtön az első elődöntőben futhatott. Ugyan nem kapta el jól a rajtot, de úgy látszott, hogy az ötödik-hatodik gátra már felvette a ritmust. Ekkor technikai hibát vétett és amikor három pályával beljebb a Yanique Thompson óriási sikítás közepette hatalmasat bukott, Luca is megállt a hetedik gát előtt.

Ami ezután történt, az az olimpiai hivatalos Twitter-oldala szerint az olimpia szellemiségének szép példája, hiszen bár Luca láthatóan összeomlott és zokogva huppant le a földre, amint látta, hogy jamaicai riválisa még mindig a földön van az esés után, rendkívül sportszerűen odament és felsegítette őt.

„Nem volt olyan jó a rajtom megint és ilyenkor csak menni akarok előre és nyilván nem magamra figyeltem, hanem minden másra, hogy minél hamarabb odaérjek. Nagyon letalpaltam, ki is billentem annyira, hogy nem tudtam továbbmenni. Kell egy pár nap, hét, hónap, hogy ezt rendbe tegyem magamban. Nagyon nagy önbizalommal jöttem ide és vissza szeretném szerezni majd ezt az önbizalmat. Tudom, hogy többre vagyok képes, mint amit ebben a szezonban megmutattam. Érzem és tudom, hogy jobb a formám, mint ezek a futások és szeretném bebizonyítani 3 év múlva, vagy jövőre a világbajnokságon, hogy van helyem a legjobbak között" – mondta magyar csúcstartó versenyzőnk az M4 Sportnak.


 

Forrás és fotó: atletika.huCikk nyomtatása