Hodossy-Takács Sámuel sérülése miatt nem vállalta az Eb döntőt

2021. 07. 17. (szombat) 21.36

A Debreceni Sportcentrum-Sportiskola atlétája a csütörtöki selejtezőből simán továbbjutott a tallini U20-as Európa-bajnokságon, de mint később kiderült, remek szereplését sajnos nem folytathatta.

A legnagyobb jóindulattal sem mondhatjuk, hogy az észtországi korosztályos kontinensviadalon Fortuna a debreceni fiatalok kezét fogta volna. Amint arról tegnap beszámoltunk, K.Szabó Gabriella egy esést követően -kézfájdalmai ellenére- fájdalomcsillapítókkal vállalta 800 méteren az elődöntőt, ahol nüanszokon múlt a fináléba kerülése. Sajnos klubtársa, a junior magyar bajnok magasugró Hodossy-Takács Sámuel sem járt jobban, hiszen bokasérülése miatt nem tudott részt venni a mai döntőben.

A részletekről edzője, Perényi Gabriella nyilatkozott:,,Két nappal ezelőtt még nagyon bizakodva tekintettünk előre, hogy a magasugrás döntőjében elérjük céljainkat. Sajnos az élet közbeszólt. Egy pillanat, egy rossz mozdulat és Samu bokasérülést szenvedett. Mindent megpróbáltunk, bíztunk benne, hogy két nap alatt jobb lesz, de a bedagadt ugrólába, az orvos, gyógyterapeuta, csapatvezető, edzői konzílium alapján úgy döntöttünk, hogy nem lehetséges az indulása a döntőben. Minden energiánkkal, töretlen kitartással készülünk tovább, hogy a világbajnokságon sérülésmentesen tudjunk rajthoz állni.  Igaz, nagyon szomorúak vagyunk, de a nagyobb cél érdekében ezt az áldozatot meg kellett hoznunk. Köszönjük szépen mindenkinek a támogatást, szurkolást, a kedves, biztató szavakat!

Hodossy-Takács Sámuelnek mihamarabbi felépülést és sikerest szereplést kívánunk a világbajnokságon!Cikk nyomtatása