A Paks elleni rangadóval indul a szezon

2020. 10. 03. (szombat) 08.49

Szombaton 19 óra 30 perctől az Atomerőmű SE gárdáját fogadja a DEAC kosárlabdacsapata az NBI A-csoportjának 1. fordulójában. Az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban rendezendő találkozót az M4 Sport élőben közvetíti.

Minden szempontból egy különleges szezon veszi kezdetét szombaton, hiszen az első fordulóban pályára lépők névsorát kis túlzással az orvosok állítják össze. Kovács Adrián együttesének ebből a szempontból szerencséje volt, hiszen csütörtökön a játékosoknak és a stábtagoknak is negatív lett a PCR-tesztjük, így a legerősebb felállásban léphetnek pályára a szezonnyitón.

-Sikerült egyben tartanunk a keret magját, illetve az új érkezők is olyan habitussal rendelkeznek, hogy könnyen be tudtak illeszkedni, így nem volt nehéz dolgunk a csapatépítéssel. A felkészülés során napról-napra jobb arcát mutatta a csapat, az edzéseken és a mérkőzéseken egyaránt. Nehéz helyzetben volt mindenki, hiszen sosem tudhattuk, hogy mit hoz majd a holnap, mentálisan erősnek kellett lennünk. Szerencsére elkerült minket a vírus és erőnléti szempontból is jól alakult a felkészülés, úgyhogy ott tartunk, ahol tartanunk kell. -vélekedett az előszezonról Kovács Adrián.

A bajnokságot rögtön egy hazai rangadóval kezdi a DEAC, hiszen az előző kiírás lefújását megelőzően harmadik helyen álló paksiakat idén is az éremesélyesek között emlegetik. Lóránt Péter és Eilingsfeld János az egyik legjobb palánk alatti duó Magyarországon, Justin Jacsonnal kiegészülve pedig nagyon stabilnak tűnnek a palánkok alatt. A mezőnyök is komoly játékerőt képviselnek számban és minőségben is meg vannak, elég, ha csak Kovács Ákosra, Winston Shepardre, Kevin Capersre vagy a Debrecenben is megforduló Velkey Jánosra gondolunk. Vincent Valerio-Bodon pedig a felkészülés során az egyik legjobban használta ki a fiatal-szabályt, Somogyi Ádámmal külön harcot vívhatnak majd a pályán.

-A Paks mindig egy nagyon kellemetlen ellenfél, hiszen elég sajátos kosárlabda-filozófiával rendelkeznek, gyors és dinamikus játékot játszanak. Ahhoz, hogy sikeresek legyünk, nagyon fegyelmezetten kell végrehajtanunk azokat a dolgokat, amiket a héten begyakoroltunk, minőségi kosárlabdát kell játszanunk mind védekezésben, mind támadásban. Az ASE a felkészülés során bizonyította, hogy minden apró hibát képes megbüntetni, így nagyon oda kell figyelnünk a részletekre, a legfőbb célunk, hogy fegyelmezetten játszunk, és akkor jó esélyünk lehet a győzelemre. -zárta szavait a szakember.

A DEAC vezetősége külön szeretné felhívni a figyelmet, hogy a találkozóra csak tünetmentes szurkolók látogassanak ki. A beléptetéskor testhőmérséklet mérésre kell majd számítani, illetve a maszk szabályos használata az egész mérkőzés teljes időtartamára kötelező, továbbá a higiéniás szabályok betartása érdekében kézfertőtlenítő pontok lesznek kihelyezve.

 

Forrás és fotó: https:kosarlabda.deac.huCikk nyomtatása