További öt évig Wladár Sándor marad a MÚSZ elnöke

2020. 09. 28. (hétfő) 11.02

A Magyar Úszó Szövetség tegnapi tisztújító közgyűlésén az is eldőlt, hogy a jövőben továbbra is Becsky András, a Debreceni Sportcentrum Kft. ügyvezetője tölti be az általános alelnöki, míg Turi György mesteredző a szakmai alelnöki tisztséget.

Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár köszöntötte a MÚSZ közgyűlését a Duna Arénában. Az egykori olimpiai ezüstérmes hátúszó felidézte, jövőre lesz 125 éve, hogy Hajós Alfréd megnyerte az első olimpiai bajnoki címet, ugyanakkor jelezte: „A hagyományok méltó ápolása ebben a sportában nem elsősorban emléktábla-avatások, koszorúzások, múltidézések által történik, hanem a medencékben, minden egyes nap, amikor az edzők a válogatott jelenlegi tagjait igyekeznek újabb dimenziókba juttatni, amikor a junior kiválóságokat készítik fel az egyre nagyobb kihívásokra, vagy amikor a legkisebbek között igyekeznek megtalálni az újabb csiszolatlan gyémántot. És mindehhez a Magyar Úszó Szövetség megfelelő szakmai kereteket biztosít, és persze a kormányzat is igyekszik minden támogatást megadni, hogy a 125 éves sikertörténet újabb és újabb nagyszerű fejezetekkel bővüljön.”

Az államtitkár bejelentette, hamarosan elindul a kormányzat által életre hívott és támogatott Úszó Nemzet Program, de már most igyekeznek megoldást találni a járványhelyzet miatt súlyos problémákkal szembesülő úszóklubok gondjaira.

A közgyűlésen először a 2019-es esztendőről szóló beszámolók szerepeltek a napirenden. A küldöttek különösebb vita nélkül, egyhangúlag fogadták el mind a szakmai beszámolót, mind a pénzügyi, az ellenőrző bizottsági és a közhasznúsági jelentést.

A közgyűlés utolsó napirendi pontjaként következett a tisztviselők megválasztása. A két elnökjelölt közül Petrov Iván ismertette röviden a programját, amelyben a vidéki klubok és a válogatott sokkal komolyabb támogatása kapott igazán nagy hangsúlyt. Wladár Sándor a hozzá intézett kérdésekre válaszolt, melynek ürügyén jelezte, az elmúlt években megteremtett nyugalomra és stabilitásra kíván építeni a továbbiakban is, illetve megerősítte, hogy a kormányzat és a Magyar Olimpiai Bizottság segítségével rövid úton szeretnének megoldást találni a nehéz helyzetbe került egyesületek megsegítésére.

Ezután titkos szavazáson először a jelöltek listára vételéről döntöttek a küldöttek – miután csak Wladár Sándor kapta meg az ehhez szükséges szavazatmennyiséget (134), míg Petrov Iván nem (65), így maga az elnökválasztás egy jelöltre szűkült. Petrov Iván ezután arra kérte a mögötte állókat, hogy támogassák Wladár Sándort, így a közgyűlés végül 178 vokssal újabb öt évre Moszkva olimpiai bajnokát választotta meg a MÚSZ elnökének.

Az alelnöki posztokon sem történt változás, a közgyűlés óriási többséggel szavazott bizalmat Becsky Andrásnak az általános, Turi György mesteredzőnek pedig a szakmai alelnöki poszton.

Végül az elnökség tagjait választották meg – a testület tagja lett: Gyepes Ádám, Gyurta Dániel, Kalaus Valter, Kovács Ottó, Markovits László, Molnár Mihály, Pass Ferenc, Risztov Éva, Rózsa Norbert, Szita Károly, Török Enikő és Verrasztó Zoltán.

 

Forrás és fotó: musz.huCikk nyomtatása