Földi Alexandra: A legjobb négy a cél

2020. 08. 25. (kedd) 09.05

Az elődöntőbe vágyik a magyar lányok másodedzője.

Szerdán elrajtol a 3x3 Youth Festival Debrecen 2020-as nemzetközi tornája. A felkészülés a célegyenesbe ért, ennek apropóján Földi Alexandra másodedzővel beszélgettünk.


Az U18-as lányok július óta készülnek a debreceni megmérettetésre, igaz, az csak az elmúlt pár hétben derült ki számukra, hogy hivatalos FIBA-vébé helyett a Youth Festivalon fognak versenyezni.

-        - A játékosok végigdolgozták a júliust, majd augusztus elején visszatértek egyesületeikbe, így csak a hétvégéken tudtunk a 3x3-mal foglalkozni. Most két nappal hamarabb jöttünk, hogy szokjuk a „helyi levegőt”, így még három edzés is belefér a rajt előtt – mondta Földi Alexandra.


A megváltozott helyzetnek köszönhetően Magyarország két női együttest is indíthat a Youth Festivalon. A válogatott segédedzője a keretbeli változásokra, és csapatok céljaira is kitért.

-        -  Sajnos volt olyan klub, amelyik így nem engedte el a játékosát a rendezvényre, valamint visszalépők is akadtak, így jelentősen megváltozott a helyzet. Egy helyett két csapatot tudtunk indítani, az alapozást elvégző kilenc főből hét játékos is szerepet kap a tornán, valamint egy beugró, debreceni lány is meghívást kapott az utolsó pillanatokban. Ami a célokat illeti, szeretnénk a legjobb négybe juttatni mindkét gárdát, a többit pedig majd meglátjuk. – fogalmazott Földi.Cikk nyomtatása