Az Eb-t népszerűsítették és jótékonykodtak gyorskorcsolyázóink

2019. 12. 19. (csütörtök) 18.49

A Világkupa győztes Jászapáti Petra, valamint a két olimpiai bajnok, Liu Shaoang és Knoch Viktor a három debreceni iskola mellett a Kossuth téren található ,,Add tovább!” házikót is felkeresték.

Bő egy hónappal a debreceni Rövidpályás Gyorskorcsolya Európa-bajnokság előtt illusztris vendégeket fogadtak a Lilla téri, a Vörösmarty Mihály és a Kazinczy Ferenc Általános Iskola diákjai. A kontinensviadalra éremesélyekkel készülő Jászapáti Petra és Liu Shaoang, továbbá az Eb nagyköveteként Knoch Viktor remekül érezték magukat, hiszen a rengeteg közös fotó mellett számtalan, a tanulók által feltett kérdésekre is örömmel válaszoltak. Ezt követően a főtér felé vette az irányt a triumvirátus, ahol már a sajtó munkatársai várták őket.

A sportolók Széles Diána alpolgármester, Rózsahegyiné Juhász Éva, a Debreceni Karitatív Testület elnöke és Becsky András a Debreceni Sportcentrum Kft. ügyvezetőjének a társaságában mintegy 33, tartós élelmiszerekkel megtöltött ,,Kék vödröt” helyeztek el az ,,Ad tovább!” házikóban.

Ahogy arról korábban, a karácsonyi adománygyűjtó akció nyitó sajtótájékoztatóján is szó esett, az Európa-bajnokságra december 15-ig minden elővételben eladott jegy árából 100 Ft-ot ajánlott fel a Szervező Bizottság, így a befolyt, minegy 200.000 Ft-ból közel hetven vödröt sikerül megtölteni, melynek második részletét várhatóan a kontinensviadal előtt (2020. január 24-26.) néhány nappal továbbítják a Debreceni Karitatív Testület felé.

A mai napon készült fotók az alábbi linkre kattintva megtekinthetők:

http://www.debrecenisportcentrum.hu/galeria.php?mappa=1286

 Cikk nyomtatása