Kezdődik a sportos összefogás

2019. 12. 05. (csütörtök) 18.19

A Debreceni Karitatív Testület 2019-ben immár ötödik alkalommal szervezi meg karácsonyi szeretetakcióját.

A korábbi évekhez hasonlóan a Debreceni Sportcentrum Kft. idén is csatlakozik a Testület által szervezett akcióhoz. A Sportcentrum hívó szavára azonnal a kezdeményezés mellé álltak a város első osztályú sportszervezetei, úgymint a DVSC labdarúgó, a DVSC – SHAEFFLER kézilabda-, a Debreceni Vízilabda Klub, a DEAC jégkorong- és kosárlabda-csapata. A „Kék vödör" akció keretében a sportszervezetek tartós élelmiszereket, illetve sporteszközöket gyűjtenek a rászorulóknak 2019. december 6-tól december 20-ig.

A Karakter Könyvesbolt és Kávézóban ma délután megtartott sajtótájékoztatón Széles Diána alpolgármester elmondta: ,, Szeretném megköszönni a sportolóknak, hogy arcukkal segítik a Karitatív Testület munkáját, melynek üzenete, hogy segítsünk a másikon. Példaértékű az összefogás, ilyen nagy gyűjtés nincs még egy az országban.”

Makray Balázs a Debreceni Sportcentrum Kft. Stratégiai- és Sportszakmai igazgatója úgy fogalmazott:,, Megtisztelő, hogy a Sportcentrumra ilyen szerepkörben is számítanak. A versenyzők már többször bizonyítottak a pályán, a jégen vagy a medencében a Fair Play szellemében, és a gyűjtésben is példát mutatnak évek óta. Fontos, hogy a Sportcentrum üzemeltetésében lévő létesítmények közül a Debreceni Sportuszodában és a Debreceni Jégcsarnokban van lehetőség az adományok elhelyezésére nyitvatartási időben. Örömmel mondhatom, hogy a debreceni, januári Rövidpályás Gyorskorcsolya Európa-bajnokság Szervező Bizottsága úgy döntött, hogy a december 15-ig, minden elővételben eladott jegy árából 100 Ft-ot biztosít a Karitatív Testületnek.”  

A Debreceni Karitatív Testület a 2018-as karácsonyi szeretetakciójában összesen 3500 család megsegítésére elegendő élelmiszert gyűjtött össze Debrecen városa, a Testület tagszervezetei, a Debreceni Sportcentrum Kft., a Kedvenc szakbolthálózat, valamint a Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft. összefogásával. Továbbá jelentős mennyiségű élelmiszeradománnyal járultak hozzá városunk FIDESZ-KDNP önkormányzati, valamint országgyűlési képviselői is.

Az összefogásban több mint 300 önkéntes segítő, több mint négyszáz magánszemély, közel harminc gazdasági társaság és a Testület húsz tagszervezete mellett további tíz civil szervezet vállalt szerepet. A debreceni Javítóintézetben elhelyezett fiatal felnőttek is hozzájárultak akciónk páratlan sikeréhez, mely közös munka nagy mértékben segíti ezen fiatalok társadalomba történő visszaintegrálását.

A sajtótájékoztatón részt vett:

•             Széles Diána alpolgármester, a Debreceni Karitatív Testület társelnöke

•             Rózsahegyiné Juhász Éva a Debreceni Karitatív Testület elnöke

•             Makray Balázs a Debreceni Sportcentrum Kft. Stratégiai és Sportszakmai igazgatója

•             Kovács Gábor a Debreceni Vízilabda Sportegyesület játékosa

•             Tőzsér Dániel a DVSC labdarugója

•             Karnik Szabina a DVSC – SCHAEFFLER kézilabdázója

•             Ferenczi Nikolett a DSC-SI triatlonistája

•             Sági Martin, a DEAC jégkorongozója

•             Bognár Kristóf a DEAC kosárlabdázója

•             Kiss Ábel Lukács, a Dorkász Szolgálat Alapítvány vezetője

 

 

 

 Cikk nyomtatása