December 9-én kísérik utolsó útjára Csende Sándort

2019. 11. 25. (hétfő) 16.01

Az MLSZ Hajdú-Bihar Megyei Igazgatóság Versenybizottságának elnöke 83 évet élt.

Csende Sándor 1963 nyarán került a Kossuth Lajos Tudományegyetem Testnevelési Tanszékére, ahol 37 évig testnevelő tanárként dolgozott. Húsz éven át a tanszéket vezette. Tanári munkája mellett a DEAC elnökség tagja, húsz évig ügyvezető elnöke volt. A DUSE megszűnése után tagja volt a DEAC újjászervezésével megbízott háromtagú bizottságnak

A Hajdú-Bihar Megyei Labdarúgó Szövetség tiszteletbeli elnöke az 1984-ben az NB I-be visszakerülő Lokinak volt az edzője, dr. Lakat Károly vezetőedző mellett. Közel 10 évig a Magyar Labdarúgó Szövetség elnökségének tagja, öt évig a Magyar Amatőr Labdarúgó Liga alelnöke volt.

2010-től egészen haláláig az MLSZ Hajdú-Bihar Megyei Igazgatóság Versenybizottság elnöke és az MLSZ szövetségi ellenőre volt.

Csende Sándor közel 30 éven keresztül a Debreceni Sportiskola labdarúgó szakágvezetőjeként is dolgozott. Az általa vezetett labdarúgó szakosztályban több válogatott játékos, Bodonyi Béla, Sallai Sándor, Dúró József, Dombi Tibor, Sándor Tamás, Madar Csaba és Bernáth Csaba is nevelkedett. Tanítványai közül Sidó Csaba és Herczeg András „az év utánpótlás edzője” lett.

Csende Sándort az MLSZ Hajdú-Bihar Megyei Igazgatóság saját halottjaként helyezi végső nyugalomra december 9-én, a Debreceni Köztemetőben (4028 Debrecen, Benczúr Gyula 6.sz.) 14 órakor.Cikk nyomtatása