Ismét nagy sikere volt a repülőtéren megrendezett futóversenynek

2019. 10. 07. (hétfő) 14.47

A verseny résztvevői betekintést nyerhettek a debreceni repülőtér életébe és ott futhattak, ahol máskor a repülők járnak.

Harmadik alkalommal rendezték meg szombat délelőtt a Debrecen International Airport Kft. és a Debreceni Sportcentrum Közhasznú Nonprofit Kft. szervezésében a Wizz Air Debrecen Airport Run névre keresztelt futóversenyt, melynek egy igazán különleges helyszín, a debreceni repülőtér adott otthont.

Az első versenyen körülbelül ezren vettek részt, tavaly már 1600-ra nőtt a futók száma, idén pedig kétezernél is többen regisztráltak a 2,5 kilométer egyéni, az 5 kilométer egyéni, az 5 kilométer családi és 4x2,5 kilométer váltó kategóriákban - nyilatkozta a Dehir.hu-nak Nagy Krisztina, a repülőteret üzemeltető Debreceni International Airport Kft. külkapcsolati felelőse. Azok, akik nem szerettek volna futni, csak szurkolni, ingyenes látogatói jegyet is igényelhettek.

A közös bemelegítés sem maradhatott el Béres Alexandra vezényletével. A 2,5 kilométeres távhoz Papp László, Debrecen polgármestere is csatlakozott.

- Számomra ez az első Wizz Air futóverseny itt, a repülőtéren. A kifutópályán sokszor voltam már, de mindig gépen, most én a saját lábaimmal végig fogom futni a pályát, ilyenre még nem volt példa. Nagyon örülök neki, hogy ennyien részt vesznek így korán reggel szombaton, a hűvös időben - emelte ki a polgármester.

- Az utazás, a repülés ugyanolyan egyszerű, mint a futás: csak egy cipő kell hozzá, ruha és már mehet is az ember. Új élményekkel gazdagodik, az aktív életmódot támogatjuk. Ezen kívül van még Európában sok más futóversenyünk is, és nagyon érdekes egy ilyen helyszínen futni, hiszen az ember ritkán futhat itt - mondta Radó András, a Wizz Air kommunikációs menedzsere.

A célba érve minden versenyző egy emlékérmet kapott. A legrövidebb távon Hadházi Máté volt a leggyorsabb, 8 perc alatt ért célba. A futóverseny célja a futás és az egészséges életmód népszerűsítése a sportolni vágyók körében, illetve kikapcsolódási lehetőség biztosítása a családok számára egy exkluzív környezetben. A verseny résztvevői betekintést nyerhettek a debreceni repülőtér életébe és ott futhattak, ahol máskor a repülők járnak.

A futóversenyen a DSC-SI több edzője és sportolója is részt vett.

 

Forrás: dehir.hu

Fotó: Kandert Szabolcs

 Cikk nyomtatása